Blogadó

Egy 16 éves gondolatai a világról

Biztos a tanárok Facebook csoportjai a legnagyobb probléma?

2018. augusztus 30. 20:16 - Balint Szolga

Reakció a Századvég kutatási tervezetére.

Még a választások előtt, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) kezdeményezett egy közvéleménykutatást a tanárok munkaterheltségről, és benyújtotta a kormánynak. A Kormány helyeselt,de egyetlen egy feltételt azért támasztott: A Fidesz közeli Századvégnek kell elvégeznie a kutatást. Ebbe a PDSZ jóhiszeműen bele is ment, de amikor kézhez kapták a tervezetet, csak ráncolták a szemöldökeiket mert a Népszava információ szerint

Az óraszámok mellett a tanárok hírlevél-feliratkozásaira, szakszervezeti és más szervezeti tagságaira, de még a Facebook-csoporttagságaira is kíváncsi a kormány.

Természetesen az EMMI nagyon gyorsan korrigált, hogy a közvéleménykutatás teljesen anonim lesz, és elsősorban a tanárok munkaterheltségéről szól, és nem a Facebook csoportokról. De azért megkérdezik, hátha valaki mondjuk benne van az Orbán Ellen, vagy a Le a Rendszerrel csoportokban Facebookon. 

Felháborítónak tartom hogy olyan dolgokról kérdeznek rá egy ilyen kérdőívben, amelynek semmi köze sincsen a tanárok munkabírásához. Mert nem éppen abban terhelődnek meg, hogy belépjenek egy Facebook csoportba, vagy feliratkozzanak egy hírlevélre.

Én nem jelentem ki hogy a Századvég célja ezzel a nyomozás lenne a Fidesznek, mert annyira még nem durva a helyzet. De a probléma az, hogy más logikus magyarázat nincs erre. Teljesen felesleges kérdések, ameddig a tanárok valódi munkabírásáról a PDSZ szerint alig van kérdés. 

Véleményem szerint nem a Facebook csoportok meg a hírlevél-feliratkozások számítanak, hanem a fennálló eszköztár például. Szomorú abban belegondolni hogy a PDSZ tényleg hitt abban hogy rendes kérdőív kerül ki a Századvég kezéből, egészen a terv kézhez kapásáig. 

 

4 komment
Címkék: Vélemény

A bejegyzés trackback címe:

https://blogado.blog.hu/api/trackback/id/tr4014210809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csakis a Fidesz! 2018.08.31. 16:32:03

A tanárok nevelik a jövő nemzedéket, ha közben a Pártot kritiázló oldalakat látogatnak, akkor nyilvánvalóan nem alkalmasak erre és nincs helyük tovább a tanári pályán.

Egy illiberális demokráciában az a helyes, ha csak abból lehet tanár, aki az ország irányításával mindenben maximálisan egyetért, különben hogy tudná helyesen átadni a nebulóknak mindazt, amit hazánk vezetői elvárnak tőlük?

Értsétek már meg, hogy vége van a genderkedő liberálmultikultinak, innentől nem azt teszitek amit ti akartok, hanem azt amit a kormány!

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2018.08.31. 16:47:24

@Csakis a Fidesz!:
Aki nem lép egyszerre,
Nem jogosult kegyszerre!

Aki mer, az NER! Éljen a Nemzeti Együttbégetés Rendszere!
:)

úgyiselfelejtem 2018.08.31. 19:37:12

Nem kellene ennyire túlreagálni. Az Utálom Orbánt csoport nem oktatási jellegű, minek írná be bárki (mondjuk poénból, de azt hagyjuk). Inkább arra kíváncsiak szerintem, hogy a kollégák tartják-e egymással a kapcsolatot, használnak-e modern(ebb) eszközöket, illetve be tudnak-e szerezni információkat (mert nagy a zűrzavar), vagy tudnak-e valahol tanácsot kérni.

2018.09.01. 07:50:22

@úgyiselfelejtem: akkor pontosabban kellett volna kérdezni, h oktatási FB csoportnak tagja-e? de ha jól tudom, vannak levelezési listák, legalábbis az info tanároknak van, ahol megbeszélhetik a problámákat, pl.
érettségi pontozás egyértelmű legyen, ki, mit, hogyan tanít, tanmenet, stb.
süti beállítások módosítása