Blogadó

Egy 16 éves gondolatai a világról

Itt van a Nemzeti Konzultáció, itt van újra

2018. november 05. 22:08 - Balint Szolga

Fájdalmas mint mindig énnekem.

Új év, Új Nemzeti Konzultáció! Mivel 2018 a "Családok Éve", ezért a legújabb kérdéssor a családokhoz kapcsolódik. A kérdések megint bicskanyitogatóak, populisták, és hogy őszinte legyek semmi értelmük. Az egész Nemzeti Konzultáció olyan, hogy a kormány elplántál gondolatokat az emberekben, aztán rákérdez, hogy még mindig úgy gondolja-e, ahogy azt az államhatalom tanította neki! Szeretnék végigmenni a kérdéseken, és mindről kifejteni a véleményemet, és a válaszaimat!

Kérdés #1: 

Egyetért-e Ön azzal, hogy a népességfogyást nem bevándorlással, hanem a családok erőteljesebb támogatásával kell orvosolni?

Azonnal bedobják a bevándorlást, az első kérdésben! Jól van, nem csalódtunk. Egyébként ilyen populista kérdésekre könnyű válaszolni, természetesen itt az igent várják el mint "helyes válasz", csak az a gond hogy inkább kilakoltatják a családokat ahelyett hogy támogatnák őket. Most lehetne itt beszélni a CSOK-ról, de miután beszántották a lakáspénztárak állami támogatását, nem fogok! 

Kérdés #2:

Egyetért-e Ön azzal, hogy az új családtámogatási programokat a továbbiakban is munkavégzéshez kell kötni?

Igen! Fura ezt leírni, de igen. Otthonülésből sosem lehetett megélni, ez most sem legyen így. Főleg most, amikor akkora a munkaerőhiány hogy már ukrán vendégmunkásokat kell dolgoztatni. 

Kérdés #3

Egyetért-e Ön azzal, hogy a fiatal házaspároknak támogatást kell adni az önálló életkezdéshez?

Igen, lakáspénztárnak hívták és elvettétek. Van itt még kérdés? Ráadásul egyébként azt mondta a Fidesz, hogy kitalálnak helyette valami sokkal jobb programot! Elnézve a CSOK-ot, szerintem 6 gyerek fog kelleni ahhoz hogy ne egy garzonban kelljen leélned az életed. Azok után hogy beszántják a lakáspénztárak állami támogatását, még van merszük ezt megkérdezni. Bátor!

Kérdés #4 

Egyetért-e Ön azzal, hogy több gyermek vállalása esetén több támogatást kell adni? 

Több gyermek, több kiadás. Szóval én ezzel egyetértek most. Viszont egyébként azzal sosem értettem egyet,hogy annó a háromgyerekeseknek járt szinte minden,ameddig a kétgyerekeseknek szinte semmi! Teljes mértékben megértem, hogy +1 gyerek, de akkor is, nem volt arányos a kettő.

Kérdés #5 

Egyetért-e Ön azzal, hogy a legalább három gyermeket vállaló édesanyáknak kiemelt támogatást kell adni?

És újra előkerült a bűvöletes 3-as szám. Szerintem kettő gyerek után is kiemelt támogatást kellene adni, hisz már két gyerekkel is óriási kiadás van, főleg ebben az országban, ahol ugye például a legmagasabb az Áfa! 

Kérdés #6

Támogatja-e Ön azt, hogy az állam ismerje el a valódi főállású anyaság intézményét?

Én alapvetően támogatnám, csak szerintem kivitelezhetetlen. Hogyan kapna fizetést, egy főállású anya például? Ha ilyen felmerülő kérdéseket letisztáznának ezzel kapcsolatban, tudnám támogatni, mert az anyai feladatok ellátása tényleg egy borzasztó nehéz feladat. Így nem tudom támogatni, de miután kifejtik, azután szívesen változtatom meg a véleményemet.

Kérdés #7

Egyetért-e Ön azzal, hogy a beteg gyermeküket otthon ápoló családtagok nagyobb támogatást kapjanak?

Igen, teljes mértékben. Ehhez nincs hozzáfűznivalóm, igen teljes mértékben.

Kérdés #8 

Egyetért-e Ön azzal, hogy a gyermekeink szellemi, lelki és fizikai fejlődése olyan érték, amelyet a magyar államnak védenie kell? 

Hát ahogy a jelenlegi kormány védi, úgy inkább köszönöm de kihagynám. Gondolom ezt is összekötnék a kereszténységgel, ahogy az országban minden mást, lassan már a dohánybolt is keresztény lesz! 

Kérdés #9

Egyetért-e Ön azzal az alapértékkel, miszerint a gyermekeknek joguk van anyához és apához?

Nem! Egy gyerek ugyanúgy lehet boldog, ha két apja vagy két anyja van, ugyanúgy fogják nevelni, ugyanazokat az emberi normákat fogja megtanulni, mint a többiek. Mi az hogy joga van anyához meg apához? Na és ha valaki árva, vagy esetleg apukája/anyukája meghalt, na azzal mi van? Neki is joga van? Populizmus felsőfokon!

Kérdés #10

Egyetért-e Ön azzal, hogy a gyermekeiket nevelő családoknak járó költségvetési támogatások kétharmados védelmet kapjanak? 

Ez a kérdés pedig teljesen mindegy, mert így-is úgy-is az lesz amit a Fidesz akar, hisz nekik van 2/3-os többségük. 

Ennyi volt a Nemzeti Konzultáció 2018! Voltak benne jó kérdések, nem tagadom, de az utolsó 2 kérdéssel számomra teljesen elásta magát az egész. Joga van egy apához meg egy anyához, kész vicc! Én ugye még nem tölthetem ki (Egyébként de, hisz online úgy ki lehet tölteni akár 7 évesen is, mint ahogy 15 évesen is) ezért itt írtam le a válaszaimat. Ez volt tehát az idei Nemzeti Konzultáció, alig várom a jövő évi adagot!

 

 

21 komment
Címkék: Vélemény

A bejegyzés trackback címe:

https://blogado.blog.hu/api/trackback/id/tr2214355251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Homo fideszbirkusz 2018.11.06. 13:48:02

Na ne mán! A Fideszbirkusz vezír már az elsö kérdésben beismeri, hogy fogy alatta a magyar???

Nem gond, a felcsúti Meinkampf Viktornak van ám válasza a népességfogyásra, NÉGYMILLIÓ BEVÁNDORLÓT AKAR BETELEPÍTENI MAGYARORSZÁGRA!

Orbán Viktor több millió bevándorlót vár
origo.hu

Több millió bevándorlót kellene befogadnia Magyarországnak a következő öt évben, mert így tudja biztosítani a gazdasági növekedés ütemét - jelentette ki tegnap Orbán Viktor kormányfő.

Magyarország akár 14 millió embernek is megélhetést tud biztosítani - mondta tegnap a magyar kormányfő az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti ebédjén. Orbán Viktor a gazdasági növekedés fenntartását firtató kérdésre reagált úgy, hogy ehhez szerinte több millió külföldit kell betelepítenie az országnak.

Homo fideszbirkusz 2018.11.06. 13:51:37

11. Egyetért-e Ön azzal, hogy a fideszes tolvajokat a strómanjaikkal együtt elszámoltassák, teljes vagyonelkobzással és életfogytiglani fegyházzal jutalmazzák a őket?

várom a levelet 2018.11.06. 13:59:44

@Homo fideszbirkusz: hogyne,de dolgozzanak is,életükben először.meg a papokat is,akik csak hímeznek-hámoznak.de önálló véleményt,a fidesz ellen,ne adj isten.

várom a levelet 2018.11.06. 14:00:53

@Homo fideszbirkusz: mlg azoknak sem tud,akik itt élnek.

legyetek 2018.11.06. 14:30:00

"Egy gyerek ugyanúgy lehet boldog, ha két apja vagy két anyja van, ugyanúgy fogják nevelni, ugyanazokat az emberi normákat fogja megtanulni, mint a többiek."

!Nem!

Nzoltan 2018.11.06. 14:40:44

A világbajnok áfa nagyon beragadt az ellenzéknél. Pedig csak kettő(!) százalékkal több mint előtte.
Azt meg már mindenki leszarja.

Nzoltan 2018.11.06. 14:43:27

@Homo fideszbirkusz: miért csak a fideszeseket? A sok maszop-esudéeszes privatizálóhuszárral mi lesz?
Meg bokrossal, aki feltette a témában az i-re a pontot?

pulsarito 2018.11.06. 14:45:06

"Egy gyerek ugyanúgy lehet boldog, ha két apja vagy két anyja van, "
Ez ellenkezik minden természeti törvénnyel, így a válasz NEM!
Röhejesek vagytok, hogy nyomjátok ezt az ostoba dumát, amitől a legtöbb normális embernek kinyílik a bicska a zsebében.
És akkor nem tudjátok még csak elképzelni sem, hogy miért nem érdekli a többséget a mondanivalótok!

Nzoltan 2018.11.06. 14:48:10

A lakáskassza lófasz volt, akár öt négyzetméter árát is ki lehetett gazdálkodni belőle. Nem is értem miért fáj bárkinek is. Egyébként meg nem tök mindegy, hogy milyen néven osztják a pénzt?

nu pagagyí 2018.11.06. 14:49:44

A kormánynak az lenne a dolga, hogy kormányozzon, ne az embereket kérdezgesse. Hirdesse meg előre a programját, csináljon valamit, aztán majd megítélik a munkáját.

A kívánságkosárral egyébként az a gond, hogy nem írták oda, hogy melyiknek mi a vonzata. a kiadási többletet miből fedezik majd: adóemelés lesz, vagy más területektől vonják majd el a pénzt.

nemecsekerno_007 2018.11.06. 15:02:12

Írkálhattok bármit, amit a kormány csinál az működik. Amíg nem firtatjátok a rendszerváltás és a privatizáció felelőseit is addig nem lesztek hitelesek. Ha még politikai tényezők is ezek az erök addig esélyetek sincs. Remek példa Vona és Heller összeborulása.

Brix 2018.11.06. 20:50:02

Egy picit elgondolkozhatnának azon, hogy a jelen demográfia trendeket, önmagában a családtámogatások megnövelèsèvel sem tudják megfordítani. Ha trendet akarnak törni, akkor ehhez bevándorlók kellenek. Semmirevaló közel- keleti fèrfiak helyett , fiatal távol- keleti, thai, fillipino nőknek kellene vízumot kibocsátani...Más út nincs. Elèg megnèzni milyen kevès nő született 90 után Magyarországon.. Azok is egyre tanultabbak ès egyre inkább önmagukat akarják megvalósítani, nem 2-3 gyerekkel otthon maradni...Szerintem , a megoldás egy " okos "migrációs politika lenne, mivel Magyarországon elèg szülőkèpes nő nincs...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.11.06. 23:54:54

Az első kérdésben (bevándorlás versus családtámogatás) a kormány programja baromság, 8 éve erőltetik, bebukott. mikor fogják már fel ezek az idióták?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.11.06. 23:55:37

@Brix: "Semmirevaló közel- keleti fèrfiak helyett , fiatal távol- keleti, thai, fillipino nőknek kellene vízumot kibocsátani.."

honnan a faszomból veszel ilyen baromságokat, te idióta?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.11.06. 23:56:08

@nemecsekerno_007: Az első kérdésben (bevándorlás versus családtámogatás) a kormány programja baromság, 8 éve erőltetik, bebukott. mikor fogják már fel ezek az idióták?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.11.06. 23:57:52

@pulsarito: "Ez ellenkezik minden természeti törvénnyel"

1) Az angol vécé ellenkezik a természeti törvénnyel. te csak szarjál két karóval!
2) a természetben létezik homoszexualitás, a homoszexualitás részben természetes, genetikai alapú

de hát ezt a homofób idióták nem tudják, azért homofóbok, mert idióták..

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.11.06. 23:58:43

@Nzoltan: "Pedig csak kettő(!) százalékkal több mint előtte.
Azt meg már mindenki leszarja."

300 forintért hisztiztetek, ti faszok!

Emmett Brown 2018.11.07. 08:32:37

@Brix: pontosan, malájkurvákkal pótolni a dubajozó honleányainkat.

Egyébként a népességfogyás nem értem hogy miért probléma, nem hiszem hogy csökkenni fog az automatizáltság, illetve már ennyien is szétbasszuk a földet, semmi szükség még több emberre.

nemecsekerno_007 2018.11.07. 09:40:32

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Orbán is felelős a rendszerváltásért, nem?"

Kérdés, hogy mennyiben. Ugyanúgy felelős mint mondjuk az SZDSZ?

Arról már nem is beszélve, hogy mennyire volt haszonélvezője... Próbálják ezeket összemosni, nem véletlenül. Azért az Apró család gazdagodása nem ugyanaz mint Orbán szerepe 90-től 2000-ig.
süti beállítások módosítása