Az álmosoly mögötti valóság

Reakció Seres Mária üzenetére

2019. május 03. - Balint Szolga

A Partizán nevezetű Youtube csatorna az utóbbi napokban adta ki "Rablópártok" című másfél órás dokumentumfilmjét ami leginkább a Seres Mária érdekeltségébe tartozó pártokról szólt. A filmben kiderül, hogy a Seres-Stekler duó hogyan csalt el két milliárd(!!!) forintot, következmény nélkül!

Természetesen Seres Mária azonnal "válaszolt" a vádakra, (A válaszolt az túlzás azért, leginkább csak magát sajnáltatta) a videó amit közzétett közösségi oldalán nagyon érdekes!

A videóban Seres rögtön egy Denzel Washington idézettel indít, ami a fake newsokról, az álhírekről szól. Hát igen, akkoriban még nem volt Vadhajtások meg Origo, de fake news azért igen! Az idézet után egy Seres Mária kép alatt csendül fel a jól ismert hang. Seres rögtön azzal indít, hogy Gulyás Márton őt nem kereste, és hogy rengeteg hazugságot hordott róla össze. Ironikusan feldobja a család "szentségét", de kérdezem én hogyan lehet egy olyan családnak "szentsége", akik több mint két milliárd forintot csaltak el? Egyébként kereste őket Gulyás Márton, Stekler Ottó úr rá is vágta a telefont, ez azért elárul valamit.

A videó folytatódik, már több mint 1 perce megy és azon gondolkodom hogy mégis hogyan gondolhatta azt kedves Seres kisasszony hogy ezt bárki elhiszi? Először kijelenti, hogy Gulyás már előre hozott ítéletet azzal hogy emléktáblát készítetett (Ami egyébként egy remek húzás volt!), aztán pedig arról beszél hogy a film "megrendelője" nem volt szűkmarkú! Na most kérdezem én, ez az ember mégis mit hisz magáról? Annó volt egy kezdeményezése, összegyűjtött 600 ezer aláírást, azóta pedig abból a 600 ezer aláírásból csalja a pénzt, feltűnik mikor választás van és mikor kihirdetik az eredményt rögtön el is tűnik! Kinek állna szándékában egy "lejárató filmet" rendelni? Soros Györgynek? A migráncsoknak?

Viszont a legjobb még csak most jön, Seres beveti a Tanút! Így van, azt a jelenetet szedi elő a filmből, amikor Pelikán elvtárs az ítéletet kapja meg a kihallgatási papír helyett. Ismét feltenném a kérdést, mit hisz magáról ez az ember? Nagyon ritkán akadok ki ennyire, de egyszerűen nem bírom feldolgozni azt, hogy úgy beszél magáról, minthogyha minimum ő teremtette volna a többpártrendszert itthon!

A Tanú után Seres beszél még arról hogy nem mindenki mondott igazat, aki megszólalt a filmben, azt sérelmezte hogy ő nem reagálhatott (Ezt már említettem fentebb) és a végén benyögte, hogy "Az igazság nem pénz kérdése, reflektálva arra hogy a Partizán dokumentumfilmje milliós nagyságrendű költségvetéssel bírt! Az igazság ugyan nem pénz kérdése, szerencse hogy neki igaza meg pénze is van, nem?

A videó megkoronázásaként még kijelenti, hogy itt az elfogult politikai érdek a mozgatórugó és a végén bevág egy kommentet a film alól, ami a következő:"Ha ebből az egészből bármi is igaz lenne, akkor Sereséknek nem egy 20 éves szakadt verdájuk lenne." Nos hogy kedves Sándor, a kommentelő így gondolja ez teljesen rendben van. Viszont az hogy Seres Mária bevágja ezt az üzenete végére mint indok, az már kevésbé! Hogyan lehet valakinek az anyagi helyzetét az autója életkoráról megállapítani?

Összeségében mit is írhatnék, Seres Mária a mentegetőzést egy új szintre emelte! Mindenkinek ajánlom hogy tekintse meg a Partizán filmjét, megéri!

Fiatalok és az érvényesülés

Az utóbbi időben azt vettem észre, hogy a kommentharcosok elővettek egy bejáratott rigmust most az EP-választások közeledtével, ami nem más mint a:”Fiataloké a jövő, majd biztos az XY pártra szavaznak”, miközben a politikai elit számára a fiatalság eddig nem volt másra jó, mint statisztikajavításra, vagy biodíszletnek!

Régebben volt egy cikkem erről, de azóta megtapasztaltam egy másik aspektusát a dolognak, a fiatalok iránt mutatott teljes érdektelenséget a felnőtt társadalom irányából. Tökéletes példa erre az a történet, amikor először a Népszavában publikáltam. Elküldtem egy körlevelet az összes létező újságnak, köztük a Magyar Hangnak is, ahonnan válaszra sem méltattak. A Népszava végül lehozta a cikkemet amiben egy lelkiismereti szabadságot nem nagyon ismerő katolikus pap és az erkölcstanóra történetét mutattam be, a Magyar Hang pedig azóta sem méltatott válaszra. A vicces az, hogy még a kormánypárti Magyar Nemzet is képes volt életjelet mutatni, pedig ők aztán tényleg nem úgy gondolkodnak mint én!

Ez csak egy példa, de rengeteg hasonló történik az országban, amikor van egy lelkes fiatal, aki mindent megtesz hogy abban az ágban amiben ő jeleskedik (Nekem ez mindig is az újságírás volt) megmutassa a tudását, sajnálatos módon azonban a felette álló generáció maximum csak mosolyra húzza a száját, és folytatja a gyerek szisztematikus semmibevételét.

Órákon keresztül lehetne arról diskurálni, hogy:”Jaj, ezek a mai fiatalok már nem is érdeklődnek a politika iránt, egyik sem szavaz a GYURCSÁN úrra, és ez jaj de rossz”, de kérdezem én, egy olyan országban ahol ha nem vagy 18 számba se vesznek, addig szinte nem is létezel, mégis miért nyisson bárki a politika felé?

Borzasztóan álszentnek tartom mind a két említett kis dogmát, hisz pontosan láthatjuk hogy a “nagyobb múlttal” rendelkező generációk nagy része hogyan bánik a fiatalokkal! Nem állítom azt, hogy az én Magyar Hang-os történetem a tökéletes bizonyíték erre, hisz valószínűleg rengeteg levelet kapnak nap mint nap, viszont azt mindenképpen fenntartanám, hogy a fiatalok figyelmen kívül hagyása jelenleg társadalmi probléma! 

Az emberek tőlünk, fiataloktól várják az elcsalt rendszerváltás beteljesítését, de addig erre nem leszünk képesek, ameddig törekvéseinket ellehetetlenítik pont azok, akik ezt mondogatják. Mert előbb a társadalomban kellene rendszert váltani, és azután lehet csak a politikai rendszerváltásnak nekikezdeni.

Mezei migráncsháború

Riadót fújt a kormány, és ezzel összehangolva a kormány teljes médiaholdudvara is. Migránskaraván indul, a görögországi Szalonikiből (A 12-es autóbuszállomásról), de szerencsére a szent hazánk kormánya felkészült arra, hogy ismét honvédő háborút kell vívni! Az igazság azonban az, hogy a migránskaraván nagyjából pár száz ember, akik Szalonikitől 10 km-re sátraznak jelenleg. Viszont érkezett a mentőöv a kö(s)zmédiának, 200 ember a rendőrökre támadt. És ami ezután következett, az szinte hihetetlen.

Az M1 haditudosításba kezdett. Azzal kezdték még reggel, hogy nyugodt volt az éjszaka és nem történt semmilyen atrocitás, viszont hamarosan indul a karaván szóval tessék készülni! A következő bejelentés délben érkezett, miszerint a migránsok a saját nyelvükön (Biztos valami nagyon titkos kódnyelv) azt beszélték meg, hogy kettőkor megindulnak, aztán egykor kiderült hogy mégsem kettőkor indulnak meg hanem már megindulnának, csak a réten velük szemben felálló rendőrsorfal nem engedi őket mozdulni. Egy óra után kiderült, hogy Allah akbar kiáltásokkal rontottak a rendőrsorfalra, amire előtte kőzáport zúdítottak, de Merkelt is szidták. A migráncsok ellen a rendőrség könnygázt vetett be, a tudósító pedig bejelentette hogy:”Állóháború van. Egyfajta” A migránsok aztán visszavonultak, biztos lemerültek az Iphoneok meg a névtelen bankkártyák, de az M1 szerint csak erőt mentek vissza gyűjteni. A mezőháború kimenetelét a közszolgálati televízió kisképernyőben végig adta, például a hagyományőrző isaszegi csata közben, ahol magyar gyerekek és mezei migránsok voltak láthatóak.

A gyűlöletkeltés egy olyan szintre jutott el itthon, ami szinte már hihetetlen! Gondoltuk volna 2010-ben, hogy 9 évvel később a köztévén láthatjuk a mezei migránsok 2 órás háborúját? Meghagyom ezt költői kérdésnek, de szerintem mindenki tudja a választ! Tökéletesen reprezentálja az MTVA-t a WNTS – Köszmédia című száma, meghallgatni ér! Most hogy elkezdődött az EP kampányidőszak, véleményem szerint ilyenekre még számíthatunk! Természetesen szánalmasnak tartom azt, hogy ameddig itthon ráomlik a kórház plafonja az emberre, addig a köztévé 80 milliárdos költségvetéséből utaztatja ki a riportereit mezei migránsháborút rögzíteni!

Összeségében csak annyit lehet elmondani, hogy a félelemkampány már olyan magas szintekbe jutott, hogy háborút közvetítenek az M1-en, az M4-en pedig Felcsút-Kisvárda focimérkőzést! Sajnálatos módon én pont elkaptam az egyik ilyen “haditudósítást”, ha tehetném visszakövetelném azokat a perceket az életemből az MTVA-nál…

A Fidesz felfüggesztette saját magát

A Fidesz és az EPP harca ma csúcsosodott ki. 190-3 arányban szavazták meg azt a javaslatot, amely szerint a Fidesz saját magát függeszti fel az EPP tevékenysége elől, határozatlan időre. Ez egyértelműen egy eléggé defenzív húzás volt a Fidesztől, nem álltak bele az Európai Néppárt elleni harcba, ehelyett inkább a lehető a leggyávább lehetőséget választották.

Az EPP tagpártjai közül 13 kezdeményezte a Fidesz kizárását(!), ezek után pedig Manfred Weber az EPP frakcióvezetője és csúcsjelöltje lefektette azt a 3 pontot, amivel a Fidesz a néppártban maradhat. Az első pont kb megvalósult, hiszen a csúcsjelölt útvonalán a repülőtérről gyorsan lekapták a plakátokat amikor Budapestre érkezett, máshol ez nem sikerült. A második is pont is nagyjából valósult meg, hisz Orbán csak a támadó nyelvezetéért kért bocsánatot, és nem a plakátkampány miatt, a harmadik pedig egyáltalán nem valósult meg, azaz a CEU helyzete még mindig nem biztosított.

Mint egy előző cikkemben is leírtam, véleményem szerint itthon egy eléggé eltorzult, diktatórikus elemekkel rendelkező autokrácia regnál, ezt Fideszokráciának neveztem. Aki esetleg nem olvasta volna, a Fideszokrácia egy maximumra pörgetett személyi kultusszal, és örökös szabadságharccal tarkított önkényuralom.

Az EPP-nek elege lett abból, hogy a Fidesz szépen lassan kiüresíti a demokratikus intézményeket, elege lett abból hogy egy olyan párttal kell mutatkozniuk akik saját társukra támadnak rá egy plakátkampánnyal, és teljes mértékben jogosan lett elegük! Hiszen ki akarna egy olyan párttal együtt mutatkozni, amelyiket lassan már csak a szélsőjobb tapsolja meg őszintén az Európai Parlamentben.

Egy nagyon érdekes párhuzamos valóság alakult ki a döntés után. Ameddig az “Ellenzéki” médiumok úgy hozták le, hogy a Fideszt felfüggesztette magát határozatlan időre, addig például az Origo szerint itt nem történt semmilyen felfüggesztés, de kizárás sem. Biztos lángosreceptet cserélgettek 3 órán keresztül az EPP-sek, és a végén 190-3 arányban Manfred Weber receptjét szavazták meg győztesnek.

Amit jelenleg a Fidesz csinál kommunikáció tekintetében, az nem más mint a hintapolitika. Mindenkinek azt mondják amit hallani szeretnének. Így van az, hogy ameddig itthon gyalázzák az EPP-t, ott saját magukat függesztik fel, és még sorolhatnám!
Nos, és hogyan reagált erre az ellenzék? A DK reakciója lepett meg a legkevésbé, akik rögtön az EU-ból való kilépésről beszélnek, legkorrektebben talán a független Szél Bernadett foglalta össze ennek a szavazásnak következményeit:

“Ma eldőlt: a kormányfő nyílt sebbel fog közlekedni a politikában a következő időszakban”

Hogy ez miben fogja érinteni a Fideszt? Ez még nyílt kérdés, de valószínűleg a Fidesz távozni fog a néppártból, hisz ezután a döntés után már nincs amit ott tartsa őket. Aztán talán átülnek a szélsőjobbosokhoz, de ez már a jövő kérdése…

Szabadságharc-fétis

A tegnapi napon megemlékezések egész sora volt a fővárosban. Orbán Viktor a Múzeumnál mondott egy eléggé visszafogott beszédet, Gyurcsány Ferenc lázított, a közös ellenzéki tüntetésen én is beszéltem még ha csak 2 mondat erejéig is, de a legfontosabb a közös ellenzéki nyilatkozat volt amit minden ellenzéki párt elfogadott. Természetesen muszáj megemlítenem a Mi Hazánkosok tüntetését, a színpadon álltam a többi diákkal, elmondva a 12 pontot. Éppen a Magyar Anyák videója következett volna, amikor egy ágyúszó törte meg a csendet, na azok voltak ők, ennyit érdemes tudni!

Az utóbbi időben, rendszeresen figyeltem Orbán Viktor gesztusait, lépéseit és meg kell hogy állapítsam, hogy Magyarországon nem autokrácia van, hanem Fideszokrácia. Véleményem szerint a Fidesz és Orbán Viktor-féle Fideszokrácia, más mint a sima autokrácia.
A Fideszokrácia egyik össze nem téveszthető jellemzője a személyi kultusz maximumra pörgetése. Erős példával fogok élni, Radics Péter Youtube videós bemutatta, ahogy egy random felhasználó Orbán Viktor néven regisztrált egy profilt, és olyan dolgokat írt ki, amik nemhogy egy miniszterelnöktől, hanem akármilyen más embertől is elfogadhatatlanok lennének. Ezzel még semmi baj nincs, valaki sokat ivott aznap biztos, de az ijesztő az, hogy az emberek akik rátaláltak erre az oldalra elkezdték éltetni ezt a kamuprofilt, egyetértve például a 800 forintos kenyérrel, a 60 ezer forintos minimálbérrel, és azzal hogy “Még több pénz lesz adva Mészáros Lőrincnek”.

Az Orbán-rendszerben fellelhetők autokratikus elemek, a sajtó ellenőrzése, a civil szervezetek ellehetlenítése, a személyi kultusz, de egy valami nem illik a képbe, a szabadságharc-fétis! Álláspontom szerint ez az, ami jelenleg a legnagyobb hatalmi pillére a Fidesznek és Orbán Viktornak, az örökös szabadságharc Sorossal, a migránsokkal, vagy Junckerrel.

Orwell 1984 című könyvében így beszél erről “A Párt” egyik tagja, O’Brien:

“Nem az a lényeg, hogy valóban van-e háború, s mivel döntő győzelem úgysem lehetséges, nem is az, hogy a háború jól megy-e vagy rosszul. Csak arra van szükség, hogy háborús állapot legyen.”

Ez a két mondat a tökéletes jellemzése az Orbán-féle autokráciának. Az örökös háború, lassan már saját magunk ellen. Az itthoni rendszer továbbá abban is hasonlít az 1984-ben leírtakhoz, hogy mindig más az ellenség és a szövetséges. Egyszer az EU ellen harcolunk, máskor pedig Lázár János azt nyilatkozza hogy szívesen fizet Magyarország többet az EU-s kasszába, egyszer a migránsok azok akiktől félni kell, máskor pedig maga a kormány szólja el magát, hogy 1294 migránst fogadtak be, egyszer az EPP az ellenség, máskor pedig csak azért szedik le a plakátokat, hogy azokat Manfred Weber ne láthassa.

De egy rendszer sem örök, ahogy Orbáné sem lesz az. Az összellenzéki tüntetések remekül mutatták, hogy nekik is leesett hogy itt a szokásos parlamentben üldögélős próbálkozásokkal nem nagyon fognak változást elérni, maximum még jobban asszisztálhatnak ahhoz a kiüresített jogállamhoz, aminek a parlament a tökéletes példája.

Az ellenzéki tüntetések továbbá megmutatták a magyar társadalom legeslegnagyobb gondját, a társadalmi széthúzást. Látva a Fidesz szimpatizánsok Facebook posztjait, vagy akár a tüntetésen tett gesztusait, azt lehet leszűrni hogy Orbán Viktor félelmen és gyűlöleten alapuló rendszer működik, utálják az ellenzéket, legalább annyira mint az 1984-ben Emmanuel Goldsteint, a Testvériség vezetőjét. Ezt az állapotot a Bajnoq nevezetű punk zenekar a Valahogy című számában így jellemezte:

Ki szeretne velünk lenni,
ha mi vagyunk ellenünk?

Hogy lesz-e változás? Ki tudja, de annyi bizonyos, hogy valami készül az országban végre.

A fiatalok hangja

Meddig van a határ? Meddig van a határ a véleménynyilvánításban? Meddig számít normálisnak, és mettől számít már túl soknak egy ember véleménye? Ezt a kérdést tette fel magának rengeteg ember, miután látta Nagy Blanka, a 19 éves Kiskunfélegyházai lány beszédét.  

Bár a káromkodást a közbeszédben én magam sem pártolom, egyértelműnek látom viszont hogy amit Nagy Blankával műveltek, az egyszerűen embertelen. Azért, mert valaki túlfeszíti a húrt, kirúgással fenyegetni, és hazudni róla, az több a soknál! Én sokkal inkább azon gondolkodnék el, hogy mi inspirálta Blankát azokra a szavakra, amiket mondott. 

Példának okáért, ott van az oktatási rendszer. Ahogy Blanka is, úgy én is napi szinten tapasztalom azt, hogy milyen jelenleg itthon diáknak lenni. Rengeteg felesleges számadat, 6 óra egy elsős diáknak, egyéb foglalkozások nélkül, államosított tankönyvpiac, és még sorolhatnám. Ennek a problémának a megoldására jött egyébként létre a Független Diákparlament, akik évente egy x pontos javaslatcsomag benyújtásával akarnak javítani az oktatási rendszeren. Nos, nem hálát kapnak cserébe. Rengetegszer állapította már meg a kormánysajtó, egyébként helytelenül hogy a Független Diákparlament csak Soros bábszínháza, képviselő voltam a szervezetben, és sosem találkoztam Sorossal, mily meglepő!  

De ami engem jobban frusztrál, az az, hogy mennyire nem érdekli az embereket a fiatalok hangja. Akármilyen politikáról szóló tartalomhoz hozzászól egy 18 év alatti, azonnal letámadják, legyen kormánypárti, vagy ellenzéki. Mi fiatalok megérdemeljük, hogy hallathassuk a hangunkat, hisz mi vagyunk a jövő! Véleményem szerint nem szabad hagyni, hogy egy olyan generáció nőjön fel, amelyik teljesen érdektelen a közélet iránt, hisz kiölték belőle ezt a vágyat. Tökéletes példa erre egyébként az az eset, amikor a Mindenszó megírta azt a nyílt levelet, amiben azt követelték, hogy rúgják ki Nagy Blankát, mert elfogadhatatlan az ha egy ember káromkodik. Írtam erre egy választ, amelyet lehoztak, majd a kommentelőiket ellenem uszítva próbáltak felülkerekedni, akik persze azonnal támadtak. Leírták, hogy én csak egy drogos patkány vagyok, csak a számba adták a szavakat a párttársaim, meg amúgy sem én írtam. Ez szerintem több mint szomorú!  

A gyűlölet, amit egyértelműen éreztem azokon az írásokon, amiket kaptam, rádöbbentett valamire. Rájöttem arra, hogy hányadán állunk itthon a politikai véleménykultúrával. Nem azért támadtak rám elsősorban, mert nem értettek velem egyet, hanem azért, mert fiatal vagyok. Álláspontom szerint ez a probléma! Lehet az emberrel nem egyetérteni, lehet vele vitatkozni, de az amikor csak annyit ír valaki egy fiatal véleménye alá, hogy:”Egy Szolga Bálint nevű takonypócnak”, ott már gondok vannak!  

Hogy mi a tanulság a Blanka ügyből? Az, hogyha fiatal vagy, nem lehet véleményed. Hisz megírják rólad hogy megbuksz, leírják hogy csak egy ballibsi drogos tróger vagy, akinek a szájába adják a szavakat! Csak ismételni tudom magam, amit Blankával leműveltek, az egyszerűen nevetséges! Sem gyermek, sem kamasz, sem felnőtt nem érdemli azt a bánásmódot, amivel Blankát jutalmazták a kormánypártiak. Az uszítókampány a maximumon pörög, és ez borzasztó!

A 10 legjobb rendszerellenes zenemű

Magyarországon a rendszerellenes zenék kultúrája leginkább a Gyurcsány kormány alatt kezdett el virágozni, akkor is voltak nagyon jó zenék, de az Orbán kormány idején ezen zsáner elkezdett felvirágozni, olyan nagy nevek jöttek a képbe mint például a Kozmosz, a WNTS, az Egyetlen, és még sorolhatnám akár órákon keresztül. Most összeállítottam a legjobb 10 rendszerellenes zeneszám listáját, fogadjátok szeretettel! BUÉK!

10.WNTS-Köszmédia

Egy zeneileg nagyon remek szám, én nagyon szeretem. A bandában egyébként egy ex-kozmonauta is játszik, az egyik énekes, Dani. A refrén borzasztóan erős, a verse részek picit gyengébbek szerintem, de azok is ütősek természetesen. A zene üzenete egyszerű, tökéletes tükröt állít a közmédiának csúfolt valaminek, ami csak a kormányoldal véleményét hajlandó megjeleníteni.

9:Egyetlen-Tedd le a kezedet

Egy fokkal punkosabb szám mint a Köszmédia, ebben a műben egyébként mind a két kozmonauta hallható, hisz ameddig Zsombor lead-vocalozik, addig a harmony-vocal a másik volt Kozmosz énekes, a fent már említett Dani. Egy borzaszótan erős zene, erős üzenettel!

8:Hétköznapi Csalódások-Geciország

Nos, ez egy fokkal trágárabb, mint a többi, de pont ez ad neki olyan erőt, ami egy ilyen hangulatú zenét eltud vinni a hátán. A zene az Orbán kormányról szól, és az Orbán által kiépített rendszerről. A zene egyszerű mint a bot, de annál tökéletesebb, én nagyon szeretem.

7:Kozmosz:Tudod hogy nincs bocsánat

Egy József Attila feldolgozás, egy erősen punkos stílusban, ami nagyon jellemző volt a Kozmosz munkásságára. A Kozmosz egyik legjobb zenéje szerintem, remek átdolgozás, és a versnek pedig remek üzenete van, ami szinte megzenésítésért kiáltott.

6:BajnoQ-Magyar idők

Egy picit kevésbé punkosabb, de annál inkább remek az újonnan alakult Bajnoq EP címadója, a Magyar idők. Egyébként ez egy Egyetlen szám lett volna, csak miután Zsombor már a BajnoQ nevű zenekarban játszik, ezért úgy döntött hogy átviszi a zenét, és befejezi. Egy remek kritika a kormány felé!

5:ÉnÉsÉn-Kutyák:

Ez egy nagyon művészi zene, egy menhelyen keresztül mutatja be az ország sanyarú sorsát, és rabszolgaságát. Egy borzasztóan egyszerű, két akkordos dallama van, viszont pont ez teszi különlegessé. A vokálja nagyon erős, hisz 11 embert vokálozik egyszerre, ami borzasztóan kórusszerű élményt ad a hallgatónak, amely stílus jól áll a számnak.

4:ÉnÉsÉn-Itt felejtettek
Ez már inkább megmutatja az ÉnÉsÉn stílusát, amely egy erősen rappes, viszont a magyar rapzsánerrel ellentétben egy üzenetet közvetítő rapstílus. Ez a magyar életet hivatott bemutatni, és arra buzdít hogy a fiatalok hagyják el az országot, és keressenek maguknak rendes életet külföldön.

3:ÉnÉsÉn-Ébren a nép

Ez a zene az “Itt felejtettek”-el ellentében egy lázadóbb hangvételű zene, ami arra buzdítja a fiatalokat hogy váltsanak rendszert, tüntessenek a rendszer ellen, a szerző nagyon szeret szójátékokat használni, példának okáért:”NER-t visszafoglalunk minden iskolát”, ami nagyon jót tesz a számnak

2-Kozmosz-Okosak földje

Magyarországot hivatott bemutatni ez a szám is, a legnagyobb erőssége a történelmünk kiparodizálásában rejlik. Például:”Utána Hortyék is okosak voltak, hadat üzenni a Szovjetuniónak” A punk stílus itt elképesztően megfigyelhető.

1-Kozmosz-Forradalom

A kiöregedést bemutató szám, a kiégést reprezentáló zenemű, a személyes kedvencem ebből a listából. A dob ebben borzasztóan pörgős, a gitár valami elképesztő, az üzenet pedig nagyon ott van a szeren. Véleményem szerint ez a legjobb Kozmosz szám mind közül!

+1 Kozmosz-Kedves Vezető

“Mi ez a sok kérdés, ha várod a választ SZOPTAD”, akiknek ismerős ez a kezdés azoknak gratulálok, hisz ez a szám is valami elképesztő. A saját 10-es listámra sajnos nem fért fel, de mindenképp meg kell említenem, mert egy remek szám, ami megérdemli hogy legalább említést tegyek róla.

Nos ennyi lett volna ez a lista, Békés Gáspár barátom remekül összeálította a társadalom/rendszerkritikus számokat, a lejátszási listája itt érhető el:https://www.youtube.com/watch?v=Dgt7tCMVrok&list=PLE5Mryzzd6gjvESxQ6LG7THxm67Gjj5dQ

U.I:Nem akarna újra összeállni a Kozmosz? Pretty please?

Év végi bohózat

Magyarországon a Fidesz-KDNP eljutott egy olyan szintre, hogy szinte már akármit mondhatnak és tehetnek, az nem baj hogy demokratikus-e vagy sem, hisz az óriási támogatottság miatt úgysem lesz következménye.
Nos kezdjük az elején. Először is a legviccesebb, Orbán Viktor levelet írt a Fidesz támogatóknak, hogy küldjenek pénzt és támogassák a Fidesz kampányát!

“A levél címzettjei a csatolt csekk segítségével pénzadománnyal járulhatnak hozzá a Fidesz európai parlamenti választási kampányához.”

Ez egy vicc, komolyan mondom ez egy vicc. Mészáros Lőrinc lett a leggazdagabb ember Magyarországon, aki Orbán Viktor személyes jóbarátja, és még van képük pénzt tarhálni a kampányra? De valljuk be, ennek is van pozitív oldala így legalább nem közpénzből fognak kampányolni, ahogy eddig csinálták. Pénzt kérni a választóktól szerintem a legundorítóbb dolog amit egy párt tehet, főleg hogyha kampányra kérik. Akkor még megérthető hogyha mondjuk egy ÁSZ büntetésről van szó, vagy mondjuk a szétégetett szánkók pótlásáról, de az hogy a kormánypárt pénzért kuncsorog a választóitól, szerintem szomorú!

És másodszor, mindenki kedvenc Lázár Jánosa, aki kijelentett hogy aki azt gondolja hogy ő megbukott, az buta és tehetségtelen. Azok után amit Hódmezővásárhelyen művelt Márki-Zay Péter független polgármesterrel, nyugodtan rá lehet mondani hogy megbukott hisz nem bírt rendes párbeszédet összehozni a polgármesterrel, ami leginkább az ő hibája volt. Tény, hogy Márki-Zayt támogatta az ellenzék, akkor valósult meg először igazán az ellenzéki összefogás, de ez akkor sem indok arra hogy ennyire elzárkózzon a párbeszédtől az adott választókerület képviselője!

És nem is beszélve arról, hogy a Hódmezővásárhelyi közgyűlés egy ideig teljesen döntésképtelen volt, mert a Fideszeseknek nem tetszett hogy Márki Zay lett a polgármester, és nem a szétreklámozott Fideszes jelölt.

De itt még nincs vége, Orbán a várba költözött. Nos, ezt Rákosi Mátyás sem akarta, nem merte megtenni! Szó szerint, az ország miniszterelnöke a várban él, mint egy király nem? A királyok szoktak várban élni, meg a magyar miniszterelnökök. Fura! Ráadásul még Nagy Imre szobrát is sikerült elvinni, hogy egy újabb Horty-korszakos emlékművet rekonstruáljanak, és visszaállítsák az 1944 előtti időket.

Összességében, ami jelenleg folyik itthon az felér egy kabaréval. Nagyon bízok abban, hogy a szakszervezetek által szervezett sztrájkok, és a közös ellenség tüntetései látható változást hoznak, és sikerül a Fideszt legalább a földre visszahozni, mert eléggé el vannak szállva maguktól.

Boldog Karácsonyt Álkeresztények!

2018.December 23.-a van, egy nap van karácsonyig. Az utóbbi időben rengeteget gondolkodtam, a tüntetésekkel kapcsolatban, leginkább a kormánykommunikációra kihegyezve, és rájöttem hogy:"Ezek olyan szinten tudják túltolni a kereszténységet, hogy az már fáj!" Úgy döntöttem hogy ez a téma megér egy misét cikket.

Egyszerűen fájdalmas azt hallgatni, ahogy ez a rakás álkeresztény arról beszél, hogy:"EZEK A MOCSKOS SOROSBÉRENCEK TÖNKRETESZIK A KARÁCSONYT, A KERESZTÉNYSÉGET TÁMADJÁK!!!44!!!4". Ezt zúgja a kormánymédia már napok óta, és egyszerűen felháborít az, hogy egy olyan "pártcsalád" (inkább pártsorsközösség) mint a Fidesz-KDNP, azt harsogja a világ felé, hogy ők bizony próbálják megállítani ezt a mocskos ellenzéki anarchista csürhét, akik felgyújtottak szánkókat (Mert mi másra lenne ugye szüksége az éhező gyerekeknek +10 fokban mint egy szánkóra), ráadásul azt skandálták hogy:"Gyújtsuk fel a fát!", ez egyszerűen felháborító!

Nos, amit ugyanennek a pártnak a hazaszerető szavazói, huligánjai tettek 2006-ban, na az anarchizmus volt felsőfokon, bár az nem karácsonykor történt, de ott nem csak egy kuka gyulladt fel hanem egy fél város, mert miért ne, mi ugye az Orbánnal vagyunk szóval nyugodtan borogathatunk autókat, és zúzhatjuk szét a várost! 

Egy régebbi cikkemben már írtam róla, hogy amit a Fidesz-KDNP művel az az álkereszténység olyan szintű felsőfoka, hogy egy kívülálló ember csak kiröhögi őket és továbbáll, csak sajnos itthon nem ez a helyzet, itthon mindenki elhiszi hogy ők tényleg a kereszténység élharcosai, közben még a tízparancsolatot sem tartják be, pedig elvileg gyógyító ereje is van!

7. Ne lopj!

8. Ne hazudj, és mások becsületébe kárt ne tégy!

Hoppá, rögtön 2 pont a tízparancsolatból amit megszegtek, de azért még ugye így is ők a kereszténység élharcosai? A nagy büdös fenét, aki ezek után is elhiszi hogy ezek keresztények, az azonnal keresse fel orvosát vagy saját gyógyszerészét, mert a látásaival, a hallásával, és a valóság érzékelésével lehetségesen gondjai vannak!

Ráadásul azt elhitetni az emberekkel, hogy a kereszténység nélkül nem létezik kultúra, az pedig csak egyszerűen hazugság. Mert természetesen ezt is szajkózták, pedig ez sem igaz. Elnézést ateista vagyok és mégis van kultúrám, én kérek elnézést, megyek és meg is térek azonnal


Egy darabig még lehet játszani az áldozatot kormányoldalon, és lehet keresztes hadjáratot indítani a mocskos ateista felbujtó csürhe ellen, de előbb-utóbb le fog esni az embereknek, hogy csak mert kereszt van minden második sarkon, attól még nem lesz a hatalom keresztény, sem attól hogy az Augusztus 20-án a parlamentre kiteszik a keresztet, nem ez nem így működik!

Összefoglalva csak annyit írnék, hogy a Fidesz-KDNP nem keresztény, én előbb leszek keresztény megrögzött ateistaként, mint hogy ők legalább a 10 parancsolatot betartanák! 

Kötelező Kereszténységtisztelet

Először is, mielőtt ismét kitörne a kommentháború, nem utálom a kereszténységet, és nem vetem meg a keresztény embereket. Egyszerűen csak egy dolgot nem értek, amit fel is szeretnék vezetni. A közmédiában, ami ugye az adófizetők pénzéből fenntartott elvileg pártatlan és hiteles hírforrás, folyamatosan a kereszténységgyűlöletről, és a kereszténység nem tiszteléséről beszél.

Nos kérdezem én, nekem miért kéne tisztelnem a kereszténységet? Én egy ateista ember vagyok, számomra mit nyújtott a keresztény amiért nekem tisztelnem kéne? Természetesen azonnal jöhet rá a "megnyugtató válasz", hogy az eredményei miatt, de kérdezem én, milyen eredményt tud felmutatni a kereszténység? Mert a kereszténység történelme tele van olyan történetekkel, amik miatt inkább megvetéssel kéne nézni rá, mintsem tisztelettel.

Vegyük például a búcsúcédula esetét, számomra ez a legtökéletesebb példa amit ilyen esetekben feltudok hozni. Ott szó szerint tömegével verték át az embereket a katolikusok, azt hazudva hogy majd egy adott pénz kifizetése után bármit elkövethetnek, hisz megvásárolják a bűnbocsánatot. Hát igen, Istenéknek is meg kell élniük valamiből.

De természetesen nem csak ez a példa van a kereszténység sötét oldaláról, szerintem nem kell bemutatnom hogy mennyire vérrel és háborúval van kikövezve a kereszténység útja a 21.századig, de természetesen csak a szeretet miatt öltek meg milliókat.

De most nem erről szeretnék írni, hanem arról, hogy miért várják el tőlünk hogy kötelezően tiszteljünk keresztény szimbólumokat, vagy csak magát a kereszténységet? Persze, lehet folyamatosan azt harsogni hogy:"A MAGYAR NÉP EREDETÉT TEKINTVE KERESZTÉNY NÉP EZÉRT!!4!44!4!!", de ez még mindig nem egy épkézláb magyarázat a kérdésre.

A kormánymédiában (másik nevén közmédia) megszámlálhatatlan alkalommal elhangzott, hogy a tüntetők nem tisztelik a kereszténységet, a keresztény szimbólumokat, de kérdezem én nekem miért kellene tisztelnem valamit kötelező jelleggel, amivel esetlegesen nem értek egyet? 

Én mindig is a racionalitást képviseltem ebben a kérdésben, de könyörgöm tőlem senki ne várja már el hogy kötelezően tiszteljek egy olyan dolgot, amiben nem hiszek! Felháborítónak tartom azt, hogy csak azért akarnak egy vallást ráerőszakolni az emberekre, ha tetszik nekik ha nem mert éppen olyan kormány van, ami azt a vallási nézetet támogatja.

Ennek nem kéne így működnie. Véleményem szerint a véleménynyilvánítás szabadságában benne van az is, hogy elmondhatja az hogy nem tiszteli a kereszténységet, és ezt meg is indokolhatja, nem ragasztják rá rögtön a "hazaáruló mocskos ateista sorosbérenc" jelzőt.