Blogadó

Egy 16 éves gondolatai a világról

Reakció Hajnal Gabriella Nyilatkozatára

2018. augusztus 09. 20:05 - Balint Szolga

Igen, olyan rossz a helyzet kedves Gabriella!

Nem olyan rossz a helyzet, mint azt néhány helyen sugallják-Hajnal Gabriella Klik vezető.

Nos, hadd kezdjem azzal a cikkemet, hogy de, olyan rossz a helyzet kedves Gabriella. Ez a kijelentés volt a reakció az országos tanárhiányra, amely olyan szintekig süllyedt, hogy nem is kell értened az adott tantárgyhoz, csak legyen tanárdiplomád, és jöhetsz is. A Vicc az hogy még így is alig találnak az iskolák tanárokat. Az országos tanárhiány olyan szintűre hízhat, amely veszélyeztetheti az "oktatás" gördülékeny működését

Nem szerencsés, ha valaki csak kritizál, és nincsenek konstruktív megoldásai

Kedves Gabriella, tetszett hallani az ún.Független Diákparlamentről? Tudja akiket a kormány semmibe néz, és elrendezi őket annyival hogy drogfüggő bulizó sorosbérencek. Nem régen jelent meg egy 100 pontos javaslatcsomag, amely konstruktív megoldásokat tartalmaznak az oktatás számos problémájára? El tetszett olvasni? Nem úgy tűnik! 

Az iskola mellett a szülők felelősségét is végig kell gondolni

Ezt mindenki kedvenc Gabriellája a túlterheltségre mondta. Teszem fel a kérdést, mi köze van a szülőnek ahhoz, hogy a gyereknek napi 7-8 órája van Általános iskolásként! Egy Független Diákparlamentes képviselő annó kiszámolta, hogyha valaki tökéletes mintadiák lenne, és mindenre annyi időt szánna amit megkövetel tőle az iskola, 15 perc (!!!) szabadideje maradna. 15 Perc! 15 szabad perc! Természetesen ez nagyon radikális, senki nem tartja be, de az iskola ezt követelné meg!

Beszélt arról is, hogy sok 14-15 éves gyerek már éjszakai szórakozóhelyekre jár, szívügye, hogy ezen a téren változás legyen, mert ha a gyerekek lelki sérülést szenvednek kiskorukban vagy kamaszkorban, az negatívan hat a későbbi életükre.

Hát igen, ez egy valós probléma. De azt is tegyük hozzá hogy a jelenlegi oktatási rendszerben óriási az esély arra, hogy az iskola falain belül érje őket akkora trauma, amely kihatással van egész életükre. Itt van például a Hitleres videós srác, akit maffiamódszerekkel próbáltak kirúgatni az iskolából, erről Békés Gáspár barátom írt egy nagyon jó cikket ide kattintva elérhető. 

Összefoglalván, Gabriella, ezt a nyilatkozás dolgot még egy picit halogassa. Felháborítónak tartom hogy egy KLIK vezető így lekicsinyíti a diákok problémáit, és próbálja a szülőkre kenni.

Forrás:24.hu

31 komment
Címkék: Reakció

A bejegyzés trackback címe:

https://blogado.blog.hu/api/trackback/id/tr914172347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teéjesenmindegy 2018.08.10. 11:00:07

civilhetes.net/a-fuggetlen-diakparlament-benyujtotta-100-pontjat-az-emminek

Ez volna az, amit el kell olvasni? És hogy nem csak marhaságokat mondanak, meg tele van konstruktív megoldásokkal? Elolvasta a szerző? Azokon túl, hogy legyen só a menzán, meg ingyen BKV, meg számítógépek, ja, meg a kötelezettségi korhatár 18 év (!!! mert ez a legfontosabb, hogy a 17,5 éves Lakatos Dzsézön ott üljön a hatodikban) mi is a konstruktív?
29) A heti óraszámot maximalizálják 30 órára a közép- és 25 az általános iskolában, és ne kezdődjön a tanítás 8 óránál korábban!
33) A heti 5 testnevelés órát csökkentsék le heti 3 órára!
34) Csökkentsék a lexikális tananyag mennyiségét!

Ez vonatkozik arra, hogy ne 7-8 órája legyen a gyerekeknek???? Ez ám a konstruktivitás, baszod..
Legyen napi 5 óra, kevesebb a tesi, és lexikális tudás. Pffff. Ja, meg van szó, hogy persze a hittan/etika sem kell, tehát a tesi-etikával vannak túlterhelve a gyerekek.

Szeretnék már látni egyszer egy tisztességes dolgozatot, hogy mit kéne kihagyni. De pontonként. Nem kell Petőfi, nem kell fizika, a matek álljon meg a pitagorasztételnél, és a történelem kezdődjön 1900nál

káposzta 2018.08.10. 11:03:20

A fidesztrollok majd kimosdatják ezt a gabriellát is. Nem baj, hogy hazudik, vagy hogy nem ért semmihez, pont jó lesz klikesnek, a ner-vidéken úgyis az számít csak valakinek, aki orbán szájával ordibál és orbán faszával csapdos. Pontosan beillik ez a féreg is a fidesz szavazó buta tömegbe.

káposzta 2018.08.10. 11:07:24

@teéjesenmindegy: Már meg is érkezett egy orbánpuncinyaló :D Szupergyors vagy, de gondolom még kezdő, elég gyenge anyagot fostál össze.

blah 2018.08.10. 11:13:34

még csak szülőnek sem kell lenni ahhoz, hogy tudd, hogy semmit nem változott az oktatási rendszerünk... aki találkozik pályakezdőkkel az pontosan tudja mennyire fogalmatlan balfaszok kerülnek ki az iskolapadból, diplomával a hónuk alatt. a többiről ne is beszéljünk. 20-ból 1 normális.
ezen a ponton halványan egyet tudok érteni a Klik vezetővel, hogy talán a szülők sem mutatnak éppen jó példát, és a 20-ból az az 1 is azért normális mert azt otthonról hozta.
de az oktatási rendszerünk továbbra sem a készségek fejlesztésére koncentrál, ugyanúgy a meddő lexikális tudást próbálja sulykolni a gyerekekbe ami miatt ennyire impotens és ezért boldogtalan felnőttek lesznek.
egyszerű hasonlattal élve nem az életre készítenek fel hanem a legyen ön is milliomoshoz hasonló kvíz játékokra.

sas70 2018.08.10. 11:31:34

@teéjesenmindegy: Google nélkül tudod a konyhasó képletét? Mi az a marónátron? A szódabikarbóna képlete megy? Írd már le a háztartási gázpalackban lévő gáz képletét fejből!
A kiskirályok közül, kit nem győzött le csatában Károly Róbert? Mi az a regálé?
A parabola egyenlete?
A Pitagorasz-tétel bizonyítása megy fejből?
Mi a Bernulli-tétel?
Pascal megvan? Nem mascal az más!
Egyszerű lesz: "Felköttetem a Lord majort..." Biztosan tudod miből van?

Te biztosan tökéletes vagy és mindent tudsz, mindenre emlékszel, amit anno tudni kellett!?
Elképzelhetetlen, hogy a mai világban más képességekre, készségekre van szükség a boldoguláshoz?

teéjesenmindegy 2018.08.10. 15:00:28

@sas70: Konyhasó: NaCl- nem egy nagy kaland. marónátron néven nem ismertem a lúkövet, de mint natrium hidroxid igen. Bi karbóna? Szóda? NaCO2. Tényleg az a kérdés hogy mi van a PB-palackban? Propán bután, nem?

Csák Mátéra tippelek. Regálé nem tudom mi, bevallom utánanéztem. A király jövedelmek... Pff.
Parabola egyenletét nem tanultuk szerintem, fingom nincs róla. Pitagoraszt ki nem tudja?
Bernulli tételről sose hallottam.
Pascal fizikus volt.
Aki meg nem tudja a velszi bárdokat, az paraszt.

És egyébként nem engem kell tesztelgetni bazmeg, akkor amikor kellett, akkor tudtam. És egész biztos más kell manapság a boldoguláshoz, mint anno. Régen megélt mindenki a pitagorasz tételből, most meg már nincs erre igény.
Na, tehát mesélj, a kémiát kell kihagyni a francba? Nem kell tudni az ilyen marhaságokat, mint lúg, meg sav, hadd borítsa össze a gyerek, legfeljebb felrobban a lakás.
Vagy a törit? Elég megemlíteni, hogy régen voltak valami királyok, aztán ennyi?
Matek szorítkozzon a négy alapműveletre?

Mit kéne egy ÁLTALÁNOS iskolában megtanítani? Nem az ÁLTALÁNOS dolgokat, hogy annak, aki kijárja a világról legyen némi fogalma? Mik azok a rettenetesen felesleges dolgok? Az a jövő oktatása, hogy mi? Mit kell oktatni szerinted?

Hagyjuk már ezt a "készségeket kell fejleszteni" dumát. Bazmeg, milyen készséget? Hurrá, a gyerek készsége az, hogy jól rajzol, vagy van érzéke a matekhoz, akkor le van szarva az irodalom?

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.08.10. 15:18:54

@sas70: ezt miért neki kell tunnia?
Ezt azoknak a kispöcsöknek kellene tunniuk, akik diákönkormányzat néven f@szságokat követelnek.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.08.10. 15:39:08

" ... Egy Független Diákparlamentes képviselő annó kiszámolta, hogyha valaki tökéletes mintadiák lenne, és mindenre annyi időt szánna amit megkövetel tőle az iskola, 15 perc (!!!) szabadideje maradna. ... "
Sehol senki nem írja elő, hogy tökéletes mintadiák legyen mindenki, ezek a diákparlamentes drogos sorosbérencek ezt azért mondják mert ostobák mint a föld és általában véve elkummantják a tanulást.

A fiam tanulmányi átlaga 4,6 a Fazekasban, ami köztudottan elitgimnázium, kő kemény követelmények vannak a diákok felé, és nem az osztály legrosszabb tanulójához igazítják a temopót.

Ennek ellenére nem lehet azt állítani, hogy csak 15 perc szabad ideje van, mert az iskolán kívül sportolni zeneoktatásra és informatikai szakköre is jár, és mindig kész van a házi feladata is, megcsinálja a szorgalmi feladatokat is.... Nem hallottam még arról panaszkodni, hogy az iskolában lehetetlent kérnek tőle

Szóval maradjunk annyiban, hogy a diákpalamentes kiccsávók nem mások, mint ostoba, drogos, lusta sorosbérencek. Tanultak volna keményebben az általános iskolában, és nem lenne számukra szívás a középiskola.

Aki pedig nem akar, vagy nem tud tanulni, azt nem érdemes 18 éves koráig az iskolapadhoz kötni, mert attól, hogy kötelező, még nincs rá garancia, hogy eredménnyel befejezi az iskolát. Ezt kellene a pöcsorrú libsiknek megérteni!

maxval bircaman szeredőci oroszbérenc 2018.08.10. 15:42:59

Hajnai Gabi is egy hülye kurva fidess ribanc. Minek értsen bármihez ?
Szopni tud ? Tud! Segget nyalni tud ? Tud ! Akkor jó lesz az oda !

Alternatív 2018.08.10. 15:50:42

@teéjesenmindegy:

"Parabola egyenletét nem tanultuk szerintem, fingom nincs róla. Pitagoraszt ki nem tudja?"

Ajjaj. Úgy látszik te nem tudod... 1+1 az mennyi? Hogyha a bank 17 milliós kölcsön tízévi nem-fizetése után 43 milliót kér vissza, akkor hány százalék a kamat? Nem kell pontosan kiszámolni, csak úgy saccra. 10 alatt vagy fölött?

Az oktatási rendszer selejtje végülis tehet javaslatot arra, hogy mások jobban jöjjenek ki a dologból, de ne akarja minősíteni az okosabbakat...

sas70 2018.08.10. 15:55:33

@teéjesenmindegy: A szódabikarbóna: Nátrium-hidrogén-karbonát NaHCO3

De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy egyszerű, hétköznapi tanult dolgokat elfelejtünk, mert nem használjuk.
Csak ma már ez nem nagy probléma, mert egy pillanat alatt utána lehet nézni, mint a regálénak. Nem kell tehát egy lexikonnak lenni a fejedben, hogy hasznos tudáshoz juss, vagy egy információt felhasználj. A probléma pont az, hogy őrületes információ halmazból kell, hasznos darabot kivenni. Ezt pedig nem magolással lehet elérni, nem úgy, hogy mindent megtanulsz.
Ma az iskolában, nagyrészt az információ átadása és betanulás utáni visszamondása történik. Ez pedig alkalmazhatatlan a való világban. Ez a fő baj és ennek nem az az oka, hogy hülye a gyerek, vagy nem alkalmas a tanár, hanem az, hogy a teljes metodikát át kell alakítani a 21. századnak megfelelő technikai lehetőségeknek és elvárásoknak megfelelően.
Egy autószerelő a mai világban már nem tud dolgozni számítógép és a hozzá tartozó szoftverek nélkül. De kevés olyan terület van már, ahol ne lenne alapszükséglet a számítástechnika használata. De nálunk a testnevelés, hittan/erkölcstan a kötelező, a számítástechnika helyett. A számtech. tanulásban sincs sok köszönet, mert halottam olyat ahol a tanár a byte (k,m,g,t) átváltásából íratott dolgozatot.

szepipiktor 2018.08.10. 18:59:40

Kezd a téma nagyon elhüjülni...
Régen nem volt probléma, hogy adott speciális tárgyakhoz nem tanári diploma kellett, hanem szakértelem, nekem a középiskolában az osztályfőnököm mérnök volt és nem tanár. De más tárgyaknál - ének, testnevelés - is lehetne szakembereket alkalmazni, hiszen ott a szakéretelem az első. Sok-sok éve én is tanítottam általánosban informatikát, tanárvégzettség nélkül.
ma ezt kellene bevezetni, azzal szemben, hogy az állítólagos szakemberhiány enyhítését még mindig a HR-esek szabványfeltételei szerint akarják megoldani. Még mindig ott tartunk, hogy feltétel a piréz nyev ismerete, de persze a büdös életben erre nem lesz szükség - csak a filterezés miatt teszik ezeket bele.
Szóval megint egy terület, ahol mind a két oldal hibás és felelős - és a fiatalok szívják meg.

SZPIITII 2018.08.10. 19:16:51

Bálint... megint..
Tanulni kéne és nem nyafogni. Hát milyen férfi maga? Ja.. Semmilyen..

teéjesenmindegy 2018.08.10. 19:52:01

@Magánvéleményem:
"Egy Független Diákparlamentes képviselő annó kiszámolta, hogyha valaki tökéletes mintadiák lenne, és mindenre annyi időt szánna amit megkövetel tőle az iskola, 15 perc (!!!) szabadideje maradna."
Egyébként ez érdekelne. AZ iskola manapság előírja, hogy a matek házival napi 25, az irodalommal meg 32 percet kell foglalkozni? Ez nem kamu? Ha penge a gyerek, akkor 5 perc alatt megvan a házija, és több óra a szabadideje. Ha meg nehézfejű, akkor tanuljon, ne szabadidőzzön

teéjesenmindegy 2018.08.10. 19:57:20

@Alternatív:
Te így ránézésből megállapítod, hogy ki tudja a pitagorasz tételt, és ki nem? Bravó.

"1+1 az mennyi?" Általában kettő. Nálad?
"Hogyha a bank 17 milliós kölcsön tízévi nem-fizetése után 43 milliót kér vissza, akkor hány százalék a kamat?"
A tíz év nemfizetés közben büntetőkamat, kezelési költség meg minden egyéb szar is rárakódott, plusz a frank elment 140ről 300 ra. Ezeket az ismeretleneket miért nem veszed a képletbe?

"Az oktatási rendszer selejtje végülis tehet javaslatot arra, hogy mások jobban jöjjenek ki a dologból, de ne akarja minősíteni az okosabbakat.." Így van. AKkor, te mint selejt mit javasolsz, mit kell kihagyni a tananyagból?

teéjesenmindegy 2018.08.10. 20:21:21

@sas70:

"Csak ma már ez nem nagy probléma, mert egy pillanat alatt utána lehet nézni, mint a regálénak. "
Ha van net. Ha nincs, akkor meg nézel, ugye?
Nyilván nem a regálé a világ legfontosabb dolga, ami nélkül megáll az élet. Akkor tehát a törit kell kilőni? Vagy menjen a kémia is, mert hát azzal úgyse lehet nagy károkat okozni, ha magadra borítod a kénsavat.

"A probléma pont az, hogy őrületes információ halmazból kell, hasznos darabot kivenni. "
Csak kérdezem, általános iskolás szinten mennyivel több az információ mint volt 20-50 éve? Matekban, fizikában, kémiában, biológiában milyen változások történtek?

"a teljes metodikát át kell alakítani a 21. századnak megfelelő technikai lehetőségeknek és elvárásoknak megfelelően. "
Az az, hogy mondjuk nem kell könyvtárba menni és megnézni a regálét, hanem két gombnyomás (ha van net?) Maradjunk már annyiban, hogy ez lustaság, nem érvelés. "Minek tanuljam meg, ott a wikipédia"

"Egy autószerelő a mai világban már nem tud dolgozni számítógép és a hozzá tartozó szoftverek nélkül"
Na, ez a kedvencem :D:D:D EZt mindig olyanok mondják, akiknek fingjuk nincs az egészről.
Szóval, a diagnosztikai szoftvereket konkrétan a hülye is tudja kezelni. Te is. Kiírja, hogy melyik egységben van valamilyen hiba. Magyarul. Angolul. Ahogy akarod. Te is tudsz venni, 5 rongy. És akkor már autószerelő leszel, könyörgöm?
Ez segítség, adott esetben. De ha nem érted az autó működését (mert nem tanultad meg) akkor nézel mint a majom a sparhelten, hogy hiába cseréled ki az alkatrészt, a hiba ugyanaz. (A mechanikai hibákról meg fingja sincs a diagnosztikának)

"De nálunk a testnevelés, hittan/erkölcstan a kötelező, a számítástechnika helyett."
Mondom, én, hogy a heti 2 hittan a legnagyobb bajotok. Testnevelés? Baszod, az unióban itt van a legtöbb túlsúlyos és kövér gyerek. Ha már nem mozognak sulin kívül, akkor legalább naponta 45 percet mozogjanak.

"A számtech. tanulásban sincs sok köszönet, mert halottam olyat ahol a tanár a byte (k,m,g,t) átváltásából íratott dolgozatot."
És, nem ez az alapja? Mégis hol kell elkezdeni a számítástechnikát tanítani? Rögtön a win10?
Az egyik gyereknek otthon a gép, és folyamatosan rajta lóg, a másiknak meg nincs (haló szegregáció). Hogy oktasson nekik a tanár?

Továbbra is várom érdeklődve, hogy miket kéne kihagyni a tananyagból... egyenlőre ott tartunk, hogy te még hozzácsapnál náhány számtechet.

lucernaböde 2018.08.10. 22:00:58

@szepipiktor: A tanítás is egy szakma. Kell a tárgyi tudás, de az önmagában kevés. A lényeg, hogy képes vagy-e a gyereknek átadni, amit kell. Ez a módszertani tudás. Ennek szerintem egyre nagyobb jelentősége van. A mai gyereket nem lehet úgy tanítani, hogy az ember bemegy, aztán 45 percig löki a szöveget a témáról.
Volt vegyészmérnök kollégám, akit nagyon tiszteltem, a mai napig azt gondolom, hogy amit nem tudott kémiából, azt nem is érdemes tudni, de tanítani, azt sajnos nem nagyon tudott. És ez nem volt jó sem neki, sem a diákoknak.

Punxsutawney Mormota 2018.08.11. 06:44:36

@teéjesenmindegy: Még mindig konstruktívabbak, mint amilyen te vagy, fidióta bértroll.

midnightcoder2 2018.08.11. 07:43:30

"Teszem fel a kérdést, mi köze van a szülőnek ahhoz, hogy a gyereknek napi 7-8 órája van Általános iskolásként!"

Az, hogy a 7-8 óra után a gyerek megebédel, játszik úgy fél órát, utána úgy fél órát készül, majd apuka-anyuka viszi néptáncolni, karatézni, focizni. Minden nap. Persze ez nyilván nem a prolinegyed problémája, de bizony gazdagabb környékeken bizony kb így zajlik. A pedagógushiánnyal kapcsolatban viszont igaza van a postolónak. De épeszű pedagógus nem is marad a pályán ha bármi más lehetősége van. Az iskolákban ismeretlen Pl. a légkondi, néhol még a táblafestésért is meg kell harcolni, 40 éves bútorok vannak a legtöbb helyen, a net használhatatlan, az iskolai számítógéppark muzeális, és nem hogy iskolai informatikust nem találni az ottani pénzért, de még iskolatitkárt sem nagyon. A fizu egy vicc, a könyvek szarok, és szabadidő sincs már annyi mint régen, nem kis mértékben annak az okos döntésnek a következtében, hogy a pedagógusnak az iskola után és előtt is be kell menni, mert csak. Plusz egy rakás adminisztráció, plusz egy rakás hülye gyerek akinek a jogai az egekig érnek de otthon a minimális viselkedésre sem tanították meg őket, plusz a még idiótább szülő akik persze mind meg vannak győződve, hogy a kis cuncimókus egy Einsteinbe oltott szelíd buddhista szerzetes.
Ráadásul a szent deszegregáció nevében a normális gyerekek közé beraknak egy rakás dilist is, akik a szülő beleegyezése nélkül meglehetősen nehezen jutnak el az őket megillető, SNI-sek oktatására specializált intézetekbe. A szülő pedig már akkor sem fog közreműködni, ha az illető intézmény egy buszmegállóval messzebb van, különben is, mekkora szégyen ha a hülye Pistikéről kiderül hogy az.

Mikrobi 2018.08.11. 08:04:41

Hát, ez nagyon gyenge próbálkozás volt... Akkor is lesz nemzeti nevelés, ha belesárgultok, bolsik!

sinus67 2018.08.11. 09:00:43

@Mikrobi:
Azért valljuk be, elég közhellyé formáltátok már ezt a nemzeti érzületet.
Mert a direktíváitokban lecseréltétek a szocialista és kommunista szavakat keresztényre és nemzetire, attól még a mondanivaló ugyanaz a szar, népbutító zagyvaság maradt!
Azt hiszitek, hogy nemzeti köntöst terítve a dolgokra, majd eltakarjátok a valóságot.
Bolsik? Ugye nem sértődsz meg ha megkérdem, Te mi vagy? Mert, hogy keresztény-konzervatív nem, az biztos!
Egyébként belesárgulni senki nem fog, a nemzeti nevelés (bármi legyen is az) megvalósulásába. Max. a kisdobos- és úttörő nyakkendő helyett a trikolor kendőt hordják majd a gyerekek.

Rodolfó2 2018.08.11. 10:38:42

@midnightcoder2:
Szerintem tökéletes jellemzése volt a mai állapotoknak. Feleségem iskolában dolgozik, minden nap kesereg az iskolai helyzeten. Az elmondottak alapján én a következő 4 problémát látom, ebben a sorrendben:
1. bunkó, és egyre butább kölkök, akikkel semmit sem lehet kezdeni, nem hajlandók tanulni
2. ezek idióta szülei, akik a gyerekkel semmit nem törődnek, de bármit csinál a gyerek kiállnak mellette, sokszor vérlázító módon, a tanárt fenyegetve, megalázva, az előzmények ismerete nélkül
3. motiválatlan pedagógusok, ami sokszor azt jelenti, hogy semmit nem tesznek bele, hogy a gyerekek érdeklődését felkeltsék, igen gyakran szabotálják a munkát, mert ennek semmi következménye nincsen
4. pénzhiány az oktatásban

Az első 2 ponthoz az államnak semmi köze, a harmadikat talán a több pénzzel (4. pont) lehetne javítani, de nem biztos, mert ma is az megy tanárnak döntő részben (mint 45 éve, az én érettségim időpontjában), aki bármi áron akar egy diplomát, tehát finoman fogalmazva sem a legjobbak, azonkívül amit mások már említettek előbb, az hogy van valakinek tárgyi tudása, az nem jelenti azt, hogy jó tanár is. Talán a tanári szakokon a 2 felvételi tárgy mellé be kellene iktatni valamilyen alkalmassági tesztet is, ami adott esetben felülírná a felvételi eredményt, és akár megfelelő eredmény esetén sem lehetne tanár valaki.

De úgy gondolom, hogy a probléma nagyon komplex, megoldani nem nagyon lehet, de már a helyzet javítása is nagy eredmény lenne.

Az első 2 pont lenne szerintem a kulcs, de ebben sajnos nem hogy javítási lehetőséget nem látok, hanem a helyzet egyre romlik, matematikai kifejezéssel: a szint szigorúan monoton csökken.

teéjesenmindegy 2018.08.11. 10:49:19

@Punxsutawney Mormota: Ennyit ide bírtál szarni, te nyomorult? :D:D:D
Milyen érzés, ennyire egyszerű világban élni? Aki olyat mond, ami neked nem tetszik az fideszes bértroll. :D:D
Sötét gyökér vagy.

teéjesenmindegy 2018.08.11. 11:05:20

@Rodolfó2:
Hát, jobban összefoglaltad mint az összes diákparlament meg ellenzéki szakértő blogok.
"Talán a tanári szakokon a 2 felvételi tárgy mellé be kellene iktatni valamilyen alkalmassági tesztet is"
Akkor még kevesebb lenne, aki odakerülne, hogy tanár legyen. Ami felveti a kérdést, hogy melyik a jobb, ha egy motiváltalan, gyerekekhez nem értő, az egészbe szaró szerencsétlen tart órát, vagy ha nincs óra.

A motiváltságon meg hozzáértésen viszont pénzzel nem tudsz változtatni. Ha kétmilliót adsz havonta, akkor sem lesz jó pedagógus, akinek nincs hozzá érzéke. Bementem egy tanárnőhöz, aki folyamatosan panaszkodik, tanítanék mozgalom meg minden. Megnéztem az óráját. Bassza meg, én se bírtam ráfigyelni. Értettem, hogy miért szarják le a 14-18 éves srácok. Ha a világ összes pénzét arra a teremre költenéd, neki meg odaadnád a világ minden kincsét, akkor sem lenne képes olyan órát tartani amilyet kellene. Egy önbizalomhiányos, halkszavú szürke kisegér. Igen, ha a kölykök meg lennének nevelve + a tanárnak (igazgatónak) lenne joga egy-kettőt felpofozni, akkor annyit el lehetne érni, hogy ne dobálózzanak órán, hanem kussban üljenek. Akkor meg aludnának mondjuk.

Punxsutawney Mormota 2018.08.11. 12:07:49

@teéjesenmindegy: Mondod Te, plakáttudós? Milyen érzés a világot az echotévéből, a 888-ról meg a lokából megismerni, homo habilis? Milyen érzés, hogy egyedül gondolkodásra képtelen amőbaszerű véglény vagy, akinek minden gondolata mások seggéből ered? Milyen érzés az, hogy ha a főnököd holnap kiadja az utasítást, hogy innentől imádni kell Angela Merkelt vagy éppen sorosdzsordzsot, akkor azt fogod ideböfögni, takonygerinchúros barátom? Felköpsz és aláállsz, vagy egy szimpla nickváltással megoldod a dolgot, amelyből van 28 a tarsolyodban?

&roid 2018.08.11. 12:23:49

@sas70: ez sajnos nem így működik. A gondolkodás alapja a tárgyi tudás. A google nem tud helyetted gondolkodni, hiába tudja a lúgkő képletét.

Szükség van a tárgyi tudásra is, ötvözve problémamegoldó készséggel. És még sok minden mással.

Nem valami jó a mai iskolai oktatás, de az biztosan nem segít segít rajta, ha kiiktatjuk a lexikális dolgokat.

teéjesenmindegy 2018.08.11. 12:37:44

@Punxsutawney Mormota:
Mondom én, hogy a te kis világod ilyen nagyon nagyon egyszerű.:D:D
Soha nem néztem az echot, és a 888.hu-t is megnézzem vagy kétszer életemben.
Tessék, elolvastam az indexblogot, megnéztem, hogy mire hivatkozik, elolvastam, és marhaságnak tartom. A diákparlament javaslatai úgy szarok, ahogy vannak, tarthatatlanok, nagy blabla.
"7) Lemorzsolódással fenyegetett diákok és családjaik számára szükséges tudatosítani azt, hogy az oktatás hosszútávú befektetés és a társadalmi mobilizáció legfőbb eszköze. Valósuljon meg ez személyiség és közösség fejlesztő foglalkozásokon!"
Ühüm. Értem. Tehát valaki azt leírta, jó PC módon, hogy legyenek személyiségfejlesztő meg közösségi foglalkozások a cigóknak. Teljesen életképes elképzelés. Szinte úgy látom magam előtt, hogy fatert kiengedik a foglalkozásra, és valami szociológus előtt majd személyiségfejlődnek.
Ehhez nem kell orbán, se senki, elég a józan paraszti ész. Vagy a te kis világodban gyorsan felhívtam a patást, hogy itt egy névtelen kommentelő, gyorsan mondja meg, hogy mit kéne mondani neki? Komolyan ennyire fontosnak érzed magad? :D:D:D:

Ha a nemfőnököm holnaptól imádja a merkelt, akkor az az ő baja. Akkor majd jól másra szavazok, és kész.
Vagy leginkább senkire, mert a faszfej fajtádból a homo mindenszarahogyvanusból kurvára elegem van. Hogy itt rontod a levegőt ezen a világon, és az összes konstruktív megnyilvánulásod az életben annyi volt, hogy orbántakaroggy. Fosd össze magad, engem baszottul nem érdekelsz.

Punxsutawney Mormota 2018.08.11. 12:40:44

@teéjesenmindegy: Hát, most már látom, hogy milyen, amikor beszippant valakit a sötét oldal, plakáttudós barátom :D :D :D

Punxsutawney Mormota 2018.08.11. 12:59:44

@teéjesenmindegy: De ha kicsit komolyabban állok hozzád... Egy bértrollal vitatkozzak? Aki pont ugyanazt csinálja, amit a többiek szemére vet? Hm, homo habilis? Ez kellene? Te mindenkit lehülyézel azzal a felkiáltással, hogy igaza van HG-nak, és kiragadsz az egész történetből egy kis szegletet, töketlenül szaloncigányozol, mintha nem lenne éppen elég vérmagyar lumpenproli, aki elissza, elkaszinózza, eldrogozza a kölykei után kapott családipótlékot?
A megnyilvánulásod alapján ilyet magyar ember nem csinál. Ilyet csak cigány csinál. Akkor most tényleg azt várod, hogy érdemben vitatkozzak veled?
Mondhatnám azt, hogy van összehasonlítási alapom... A nagyobbik lányom a harmadik osztályig a magyar oktatási rendszerben volt, az utána következők már a bölcsit is egy nemzetközi iskolában kezdték... Mondhatnám azt, hogy a gyerekemet itthon deviánsként tartotta nyilván a rendszer, míg ősszel a leuven-i egyetemen kezd - nem egészen 15 évesen.
Sokat írhatnék neked a kibaszott szar tanítási rendszerről, a nyelvtanulásra teljesen alkalmatlan rendszerről, és arról a rendszerről, amely nem ismeri fel és képtelen kezelni a tehetségeket.
Sokat írhatnék arról is, hogy személy szerint mi nem tetszik a nyugat-európai tanítási rendszerekben, és mi volt az a kevés, amit itthon szerettem az én időmben - még akkor is ha országos tanulmányi versenyeken meglehetősen jó eredményeket értem el -, de minek írjam le, ha szerinted mindenúgyjóahogyvan és Hajnal Gabriella nem egy hozzád hasonló csinovnyik, hanem egy korszakos zseni?
Leírhatnám neked, hogy meglátásom szerint mit kellene átvenni, a nyugati rendszerekből, hogy a gyerek ne gyűlölje meg már 7-8 évesen a tanulást, de tényleg egy olyannal kellene vitatkozni, aki vitaképtelen, mert ex cathedra kijelenti, hogy gyakorlatilag minden szuper? Tényleg bármit is kellene írnom neked, azon túlmenően, hogy a faszba zargatlak el?
Megkaptad a figyelmet, megvannak a reakciók, a napi terved teljesítve van. Kellemes hétvégét!

teéjesenmindegy 2018.08.11. 14:10:43

@Punxsutawney Mormota: Most mondom el kb negyedszer, hogy nem vagyok bértroll. Kicsit nehézfejű vagy.
Kiragadok egy szeletet? Ez egy reakció HG-re. Én meg erre reagáltam.
Hol írtam, hogy HG-nek igaza van? Jaaa, megint a te kis szűk világod, ugye? Ha nem teliszájjal szidja valaki a fideszt, akkor az már ellened is van, ugye?
Kit hülyéztem le? A szerzőt? Talán. Azt, hogy egy kibaszott konstruktív hozzászólása nincs a fajtádnak? Ezzel nem mondtam újat.

Szaloncigányozok? Nem apám, én elmondom, hogy igen, itt van egymillió ember, akinek nincs a kultúrájában, hogy tanulni kéne, hogy beilleszkedni kéne. Nem várja egy a kölykeitől, hogy tanuljon, nem kéri számon. Ez van. PC-s kedj, hogy de vannak ilyen magyarok is. És?
Basszalak meg, az igencsak a cigókhoz köthető, hogy bemennek rögtönzött szülőit tartani, ha épp nem tetszik valami nekik, megverik a tanárt, a hármat bukott ricsike meg bicskával jár be. De a diákparlament követeli, hogy ricsike 18 éves koráig járhasson be. Ilyen ugye sose ült a kibaszott kölykeid mellett? Mert a rohadt liberális fajtád arra azért kurvára figyel, hogy a más 11 lányának fogdossák a seggét az integráció jegyében.

Mesélj, hogy írtam, hogy minden szuper?
Lehet, hogy a lányod valami multitálentum, de akkor nem rád ütött, aki értelmezőn olvasni nem tud.
HG mondott valamit. Erre a reakció annyit sem ér, mint egy kalap szar. Amikor én ezt kijelentem, illetve kérem, hogy valaki szóljon bármi értelmeset, akkor szerinted én azt jelentem ki, hogy minden szuper. Logika bazmeg.

A legszomorúbb az egészben, hogy te szaporodtál. Szánalmas nyomorult korcs.
süti beállítások módosítása