Blogadó

Egy 16 éves gondolatai a világról

A Honvédség üdvözöl 1984-ben

2018. november 08. 21:23 - Balint Szolga

Reakció a Honvédség törvénymódosítási javaslastára

54. §
A Hvt. 79. §-a következő r) ponttal egészül ki:
(A Kormány az Alaptörvény 51. cikk (3) bekezdésének alkalmazása körében elrendelheti)
„r) honvédelmi, rendvédelmi vagy nemzetbiztonsági érdekből az internetes tartalmak,
csatornák, tartományok elérésének korlátozását, illetve megtiltását.

Forrás:parlament.hu

Az utóbbi napokban kezdtem el érdeklődni Orwell munkássága iránt. El is mentem a városi könyvtárba, hogy kikölcsönözzem a két legismertebb Orwell könyvet, az Állatfarmot és az 1984-et. Jelenleg éppen az utóbbit olvasom, remek könyv, aki eddig nem olvasta volna mindenkinek ajánlom. Ott merült fel bennem a gondolat, hogy az ott leírt "törvényeket" valaha látni fogjuk-e a valóságban? Na a Honvédség most prezentálta.

Először mindenki hajlamos túlreagálni, ami teljes mértékben megérthető. A nemzetbiztonsági érdekek mindig is óriási ász volt a kormány/honvédség kezében, emlékezzünk vissza hogy Szél Bernadett ellen milyen lejáratókampányt csináltak, pedig ő sem volt egy nemzetbiztonsági kockázat. Felmerülhet a kérdés, hogy vajon ha ezt megszavazzák, akkor mostantól szépen lassan minden ellenzéki oldalt eltüntetnek, és csak a lakájmédia marad? Ez egyszerűen nem érné meg a kormánynak.

Hisz gondoljunk bele, a Fidesz-KDNP legnagyobb erőssége a vidékiekben van,a megfélemlített munkások, az 5000 forinttal megvásárolt kisebbségek, a migránsokkal fenyegetett alsóközéposztály, leginkább ők teszik ki a Fidesz táborát. Nos ebből nem sok használja az internetet, nagy részük a vidéki újságokból informálódnak, amik Fidesz-közeli kézben vannak.

Tételezzük fel, hogy a kormány/honvédség betiltja az MSZP oldalát. Betiltották kész,nincs többé, közösségi médiában is elérhetetlen. Ha ez megtörténne, mekkora lázadás törne ki? Akkor lenne ember a Kossuth-téren, még akkor is ha az állami ünnepségnek a területe! Rengeteg ember tüntetne, hisz akkor tényleg beköszöntene az Orwelli világ.

A kormány egyszerűen nem merné meglépni az internet egyes tartalmainak betiltását. Vagy ha igen, akkor maximum valami ISIS-hoz, vagy más terrorszervezethez köthető weboldalt tiltanának be. Mert ha esetleg letiltanák mondjuk valamelyik ellenzéki párt tartalmát, abból akkora balhé lenne, hogy az összes fej repülne a Fideszben. Szeretik a kormányon lévők elfelejteni hogy még mindig EU tagországok vagyunk, és egy Európai országban nem szokás betiltani az internet egyes tartalmait.

Végszónak csak annyit, hogy meg lehet nyugodni, nem fog eltűnni semmi az internetről. Értelmetlen és felelőtlen lenne ha a Fidesz meghúzná a tiltást egyes weboldalaknál, és még az EU is jobban berágna ránk.

Szólj hozzá!
Címkék: Reakció

A bejegyzés trackback címe:

https://blogado.blog.hu/api/trackback/id/tr3914361001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása