Blogadó

Egy 16 éves gondolatai a világról

Magyarország 2.0

2018. augusztus 03. 00:20 - Balint Szolga

Mindenkinek van egy álomképe, egy utópikus társadalomról, amelyben minden ember kedves mindenkivel, az utcákon rend és tisztaság uralkodik, a vitakultúra alaptényező, az emberek környezettudatosak, mindenki művelt és értelmes, nincs bűzözés se korrupció, a politikusok nem hazudnak mint a vízfolyás, és még az autók is repülnek.

De ezek nagy álmok, amik valószínűleg sosem fognak megvalósulni. Nos nekem is van egy utópikus társadalom képem a fejemben. Ezt szeretném most kifejteni ebben a cikkben, azaz milyen országban szeretnék én élni?

Az általam elképzelt országban van bűnözés, hisz azt sosem lehet megállítani, de mellette kompetens rendőrök vannak, akik nem korrumpálhatóak egy 10 ezressel, hanem tényleg azt csinálják, amire felesküdtek. Szolgálnak és védnek.

Az általam elképzelt országban a vita természetes dolog, a mindennapok része. Legyen szó politikáról, vallásról, vagy hogy éppen a Manchester Unitednak vagy a Citynek jobb a támadójátéka, lehessen vitatkozni végre anélkül, hogy ne végződjön az eset tömegmészárlással.

Az általam elképzelt országban az emberek képesek szelektíven gyűjteni a hulladékot, és kidobni a szemetet a kukába. Az általam elképzelt országban a Zöld Politika a mindennapok része, mint a jobb,és mint a baloldal ismérve, és az emberek összefogva tesznek földünk óvásáért.

Az általam elképzelt országban a vallás és az állam nem folyik egybe. Egyik előző cikkben ecseteltem, hogy én egy szekuláris államban szeretnék élni. Az állam nem avatkozik bele a vallásba, és nem részesíti előnyben egyiket sem a másikkal szemben. Ahol nincsen se Orbán Gáspár, sem szekta, sem semmilyen radikális vallási megnyilvánulás.

Az általam elképzelt országban az orvosi marihuána legalizálva lenne, hisz nagyon sok betegség tüneteit csökkenti. Ne tessék összekeverni a nem orvosi marihuánával, annak hatóanyaga a THC, míg az orvosi marihuánának a CBD.

Az általam elképzelt országban nem nézlek le a pszichológus-hoz mész, esetlegesen terápiákra jársz, hisz az nem jelenti rögtön hogy beteg vagy, hanem hogy segítségre van szükséged, és szeretnél meggyógyulni a mentális betegségedből.

És végül, az általam elképzelt országban a politika nem a Mónika Show-ra emlékezet, hanem értelmesek emberek vitájára az ország sorsát eldöntő dolgokról. Semmi karton Mészáros Lőrincz és semmi Szórakozóhely listázás, hanem a felesleges akciók helyett érdemi vita.

 

6 komment
Címkék: Vélemény

A bejegyzés trackback címe:

https://blogado.blog.hu/api/trackback/id/tr1714158873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

röf 2018.08.03. 19:38:10

Értem.
Hát akkor legközelebb se a ballib oldalra szavazz...

paráznabillegető 2018.08.03. 21:03:15

marihuána legalizálása, aha, aha...
jó lenne, ha olcsóbb lenne a szvnivaló, mi?
ki vagyunk éhezve, úgy e?

szepipiktor 2018.08.03. 21:19:35

OK, ez a te országod.
És ehhez egy darab X-re vagy jogosult.
Én például szeretnék olyat, ahol megtanítják a fiatalokat a nyelvünkre, a helyesírásra (is).

Balint Szolga 2018.08.03. 21:32:24

@paráznabillegető: Igen-igen, nagyon ki vagyok éhezve az ORVOSI marihuánára, hogy csökkentse a sclerosis multiplex-emet. Könyörgöm ha valamit írsz akkor legalább nézz utána, hogy miről beszélsz...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.04. 07:48:24

Ez az álom Magyarország Ballibisztán!

Ballibisztán tökéletes liberális demokrácia. A választásokon pl. a nyertes párt nem kap egyetlen mandátumot sem a parlamentben, nehogy alkotmányos diktatúra alakuljon ki, hanem ehelyett a legkisebb párt kap mindig kormányalakítási megbízást.

Fontos eleme a jogrendnek a közvetlen demokrácia is. Ha bármikor kimegy tüntetni (ballibisztáni nyelven: gágogni ) legalább 1200 lakos, akkor automatikusan megszűnik a kormányfő megbízatása.

Fontos a kvótarendszer is. Minden párt köteles a választási listájának legalább 80 %-át okleveles ballibákkal feltölteni, akik vizsgát tettek, ezzel bizonyítva, hogy mindenben mindent úgy gondolkodnak, ahogy ezt a Balliba Agytröszt mondja.

Ez a Balliba Agytröszt tulajdonképpen egy igen fontos civil szervezet, joga van megvétóznia bármilyen állami szerv döntését Ballibisztánban. Az Agytröszt tagjai minden héten összeülnek és megmondják mi a jó és mi a rossz. Aki nem fogad szót, az orbánistának (az „orbánista” szó ballibisztániul annyit tesz: gonosz, náci-komcsi ember) minősítik és azzal többé senki sem áll szóba.

Ballibisztánban bárki bárkivel köthet házasságot. A ballibisztáni kormányfő pl. házasságban él egy másik férfivel, annak a nagymamájával, egy kölyökkutyával, valamint az egyik konyhai tűzhellyel és az emeleti vécé vécékeféjével.

Fontos jellemzője Ballibisztánnak az is, hogy nincs határa, ugyanis országhatárt fenntartani gyűlölködés, márpedig a ballibisztáni alaptörvény szigorúan tiltja a gyűlölködést. Korábban a ballibisztáni politikusok fenntartottak határőrséget, mely azonban mindenkit beengedett, később azonban arra jutottak: maga a határőrség fenntartása is gyűlölködés, sőt a határvonalakat is eltörölték azóta, nehogy azok megsértsék bárki emberi méltóságát.

Ballibisztánban az adórendszer is rendkívül igazságos. Átlagbérig az adó: 0 %, átlagbér duplájáig: 10 %, felette 80 %. Az átlagbér ötszörésénél viszont többet keresni bűncselekmény, az ilyeneknél teljes vagyonelkobzás jár nyilvános megkorbácsolás után. Mindez természetesen csak a bérből élőkre vonatkozik. A vállalkozók kereshetnek bármennyit, mert ők munkahelyteremtő jóemberek.

Ballibisztánban teljes a szólásszabadság, amennyiben az ballib szellemiségű. Minden más megszólalás tilos, mert az gyűlölködésnek számít.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2018.08.04. 09:27:20

"Mindenkinek van egy álomképe, egy utópikus társadalomról, amelyben minden ember kedves mindenkivel, az utcákon rend és tisztaság uralkodik, a vitakultúra alaptényező, az emberek környezettudatosak, mindenki művelt és értelmes"

jah én is szeretnék Japánban élni
süti beállítások módosítása