Blogadó

Egy 16 éves gondolatai a világról

Keresztény kormány≠keresztény ország

2018. augusztus 23. 20:46 - Balint Szolga

Kezdeném a tényekkel. A Magyarországon tartott 2018-as választásokat kétharmados többséggel a Fidesz-KDNP nyerte. Orbán Viktor ezzel negyedik ciklusába kezdhet bele Magyarország élén. A Fidesz 1993-94-es pálfordulásuk óta egy erősen keresztény, polgári párt lett. A 133 képviselővel a parlamentben ülő Fidesz-KDNP először a keresztény kultúra védelmét emelte alaptörvénybe, aztán az óvodások nevelési programját egészítette ki egy kis kereszténységgel. 2018.Augusztus 20-án olyan szintekre jutott a Fideszesek (ál)keresztényége, hogy a parlamentre is kikerült a kereszt, rögtön kettő is, SŐT még az esti tűzijáték közben is formáltak egy keresztet. 39500001_1910640518994744_2644846714917224448_n.jpg

                Legutoljára a Horthy korszakban került ki a kereszt a parlamentre.

De felmerült bennem a kérdés, egy keresztény kormány egy keresztény országot takar? A válasz felkutatásához utazzunk először egy picit nyugatra, Németországba, ahol egy bizonyos Angela Merkel nevezetű kancellár van jelenleg kormányon, a szintén keresztény pártjával. Angela Merkel, Orbán Viktorral ellentétben nem tesz ki kereszteket a Bundestagra, hanem hiába keresztény, szétválasztja a vallást, és az államot. Ezt nevezzük szekularizációnak, erről írtam egy cikket, ide kattintva elérhető. 

A legfrissebb kutatások szerint, a Magyar fiatal felnőttek 67%-a nem tartozik semmilyen egyházhoz sem, ezzel Magyarország a 6.leghitetlenebb ország Európában. Egyébként azt is érdekes megfigyelni hogy milyen rohamos tempóban csökken a magukat katolikusnak vallók száma is kishazánkban. 1998-ban még a lakosság 58%-a vallotta magát római katolikusnak, 2001-ben már csak 55 százaléka, míg 2011-re ez az arány 39 százalékra csökkent. 

poganynaktartanak.jpg

             Kereszt a levegőben, az Augusztus 20-ai tűzijáték előjátéka.

Szóval a kérdésre a válasz egyszerű! Keresztény lesz e attól egy ország, mely keresztény kormányt választ magának? Nem! Szekuláris-e egy olyan ország ahol keresztes zászlók lehetnek az országházon, és keresztek a levegőben? Nem! Normális-e az hogy egy olyan országban ahol a hívők száma folyamatosan csökken, a hatalom ilyet tesz meg? NEM! 

Egy ország sem lett még attól igazi keresztény ország, hogy az országházon, és a levegőben is keresztek voltak. A legfőbb probléma az hogy az emberek egy ilyen hatalomnak adtak 2/3-os többséget. A valódi keresztény értékeket messziről kerülő kormányhatalom azt hiszi, hogy két zászlóval, meg egy kis tűzijátékkal elfedhetik azt hogy mennyire nem tartják a keresztény értékeket, de aki átlát a szitán, hamar rájöhet. 

Rájöhet arra, hogy mennyire alkotmányellenes az, amit a Fidesz művel, csak az a gond hogy az egyszerű átlagemberek, akik átlátnak a szitán nem tehetnek semmit. Hiszen ahogy Gyurcsány Ferenc is megmondta 12 évvel ezelőtt: "Lehet tüntetni a Parlament előtt, előbb-utóbb megunják, hazamennek." 

16 komment
Címkék: Elemzés

A bejegyzés trackback címe:

https://blogado.blog.hu/api/trackback/id/tr1414194305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jagrol 2018.08.24. 17:01:16

Barátom, ahogy nézem te nagyon ráérsz... De a legszomorúbb az, hogy te ezért az irományért pénzt vársz és kapsz!inkább keress magadnak valami igazi munkát (bár tudom ez neked semmit sem jelent), TEREMTS ÉRTÉKET!!! de ezt az aljas irogatást engedd el, csak rólad mondd el mindent te semmirekellő polyáca!

Fülig José 2018.08.24. 17:15:21

@Jagrol: nagy a rizsa, de a magyar nyelvvel hadilábon állsz...fideSSnek teccik lenni?

czerka 2018.08.24. 17:22:17

A magyar emberek többsége életében pár alkalommal teszi be a lábát templomba. Amikor valami rokona vagy barátja esküvőjére megy.
De a nagyon római katolikus Lengyelországban se túl sokan járnak már templomba.
A lakosság 87%-a vallja magát római katolikusnak, de a katolikusoknak csak 36%-a ment el legalább egyszer templomba 2016-ban.
Magyarország még ettől is jóval elmarad.
Az ország leginkább vallásilag közömbösnek mondható. Persze akit megkereszteltek, azok jellemzően azt mondják egy népszámlálás alkalmával, hogy X valláshoz tartoznak.

Orbán nem keresztény. Egy ateista családból jön, a kereszténységhez akkor kezdett el dörgölőzni, amikor liberálisból előbb polgári, majd nemzeti-keresztény köntösbe bújt a Fidesz. Számára a vallás csak a propaganda része, a katolikus egyház meg a kis falvakban a kormánypárt szócsöve a választási időszakokban. Gyakori, hogy konkrétan a papok utasítják a híveiket a templomban, hogy kire szavazzanak.
A Fideszben több volt MSZMP vagy KISZ ex-funkcionárius ül, mint az összes többi pártban.

A Duna TV beszúrt tűzijátékos adás képén a bal felső sarokban van egy sátánvillát mutató kéz jel. Sign of the horns, metal horns, Satan fingers neveken emlegetik angolul. Egy Judas Priest vagy Black Sabbath koncert közvetítésén tudtam volna ilyet elképzelni, nem éppen keresztény jelkép :)

kvadrillio 2018.08.24. 17:31:57

EGY IDEJE NÉZEM A HIRTV-T...... KILAKOLTATÁSOK..., KILAKOLTATÁSOK..., KILAKOLTATÁSOK.....ROPPANT IDEGESÍT EZ A SZÓ, EZ A TEVÉKENYSÉG. A COCILIZMUSBAN SOHA NEM VOLTAK KILAKOLTATÁSOK !!!..
MOST A KAPITALIZMUSBAN, AHOL EGYIK EMBER A MÁSIKON ÉLŐSKÖDIK, AHOL MEGFOSZTOTTA AZ ORBÁN-KORMÁNY A MUNKAESZKÖZEITŐL A MAGYAR NÉPET (Ő IS !) , KITETTE ŐKET AZ UTCÁRA, HOGY PRÓBÁLJANAK ÉLETBENMARADNI VAGY MEGDÖGLENI, AHOL SZÁZEZREK, MILLIÓK HALTAK MEG AZ ELTELT 30 ÉV RENCERVÁLTÓK TOBZÓDÁSA ALATT, AHOL ERRE A KAPITALIZMUSOS KILAKOLTATÁSI CUNAMIRA SENKI SEM SAVAZOTT, SZTEM MEGÁLLÍTÁSÁRA CSAKIS A JELENLEG URALKODÓ POLITIKUSOKAT KELL LELŐNI VÉGRE VAGY MÁS LIKVIDÁLÁST KELL VÉGREHAJTANI !

ECCERŰEN NEM BÍROM MÁR SE NÉZNI, SEM HALLGATNI EZEKRŐL A KEGYETLENSÉGEKRŐL A MINDENNAPI TUDÓSÍTÁSOKAT !!!! ZÁRJA MÁR VALAKI RÖVIDRE EZT A NÉPÍRTÁST !!!!!!!!!!!!!!

kvadrillio 2018.08.24. 17:38:30

vagy munkát kell biztosítani az embereknek...vagy olyan lakásbérleti tarifákat megállapítani, amit ki tud fizetni a magyar ember !!!!!!!!! ÉS NE A ZSIDÓK RENESZÁNSZOZZANAK EZEKNEK A SZERENCSÉTLENEKNEK A LAKÁSÁT BAGATELL ÖSSZEGÉRT MEGVÁSÁROLVA ÉS ÓRIÁSI FELÁRRAL KIADVA, VAGY LAKÁSMAFFIÁKKÉNT NYERÉSZKEDÉSRE HASZNÁLVA !!!!! TELE A TÖKÖM EZZEL A FASZ KAPITALISTA UZSORÁS, KIFOSZTÓ RENDSZARRAL !!!!! TALÁLJANAK KI EGY MÁSIK """RENDSZART" AMELYBEN BOLDOG EMBEREK ÉLKHETNEK EZEN AZ EGY KURVA, ÉLHETŐ BOLYÍGÓN !!! ÉS NEM KAPZSI, HARÁ CSOLÓ MUTÁNS EMBERUTÁNZATOK SZIPOLYOZZÁK KI A TÖBBSÉGET !

kvadrillio 2018.08.24. 17:40:00

a hülye hittérítő hazug, farizeus körösztyéndumát nyomó politikusok pedig dugják föl a keresztjüket a szőrős seggükbe !!!!!

Leylandi 2018.08.24. 17:48:17

Az a baj, Cuncimókus, hogy félholdat nem raktak ki? Te szegény... hát rakd ki a házadra.

Leylandi 2018.08.24. 17:52:16

@kvadrillio: mért, ki fizesse a bedőlt hiteleket? A többiek? Mert más választás nincs. Olyan nincs, hogy az állam pénze. Az a mi pénzünk, adófizetőké, nincs a kormánynak külön.
Amúgy ezt könnyű megvalósítani. Keress egy bedőltet, és fizesd ki helyette.

Fülig José 2018.08.24. 17:59:56

@Leylandi: a horogkeresztet kellene kiraknia, az sokkal hitelesebb lenne.

MACISAJT1 2018.08.24. 18:13:52

Szóval, még egy kertészákosi/landeszmanni magyargyűlölő, aki szerint Magyarország, ahogyan a szipirtyó álltja, egy pogány ország, ahol senki sem vallásos, és a kereszténység sem ügy/kérdés.
Érdekes.

Amúgy meg:

Magyarország lakosságának vallási összetétele a legutóbbi, 2011-es hivatalos népszámlálás alapján
Felekezetek Népesség % arány Népesség % arány

kereszténység 5 385 557 fő - 54,19%

Ennyi.

Pelso.. 2018.08.24. 18:18:28

@Leylandi: Nem írta, hogy félholdat szeretne.
Arra utal, hogy a fidesz politikai kelléknek, terméknek használja a keresztet, a kereszténységet, mint bármi mást.

czerka 2018.08.24. 18:32:53

@MACISAJT1: Heller Ágnesnek természetesen nincs igaza, amikor azt mondja, hogy Magyarország pogány ország. Ugyanis a pogányok is követhetnek valamilyen vallást (például törzsi vallások, buddhizmus, ősmagyar hitvilág). Magyarországon nem pogányok élnek, hanem a vallást huszadrangú kérdésnek, értelmetlennek tartó emberek.
Az a helyzet, hogy a magyar emberek nagy része (még a magukat kereszténynek mondók jó része is) teljesen közömbösek a vallás iránt. És ez egy erősödő trend.
Magyarország azért nem annyira agnosztikus ország, mint mondjuk Csehország, de közel se olyan vallásos, mint Lengyelország. Utóbbiban is inkább szóban vallásosak, templomba a lakosság kisebb része jár már csak.
Érdekes módon mióta rákényszerítik a gyerekekre a vallást az iskolában, a templomba járás aránya még alacsonyabb lett. A szülők úgy vannak vele, hogy ha már hétközben egy hittanórán letudja a gyerek a vallást, akkor hétvégén már ne a misén fecsérelje az idejét.
Szerencsére a vallás népszerűsége visszaszorulóban van és ebben jelentős szerepe van Orbán képmutató álkeresztény rendszerének is. Pénzzel még mindig kitömik az egyházak egy részét, holott egyre kevesebben tartoznak hozzájuk.

Leylandi 2018.08.24. 21:25:54

@Pelso..: ez igaz is lehetne, ha nem ordítana róla, hogy egy rongy uszító propaganda. Lásd: "Legutoljára a Horthy korszakban került ki a kereszt a parlamentre." Innen már csak egy ugrás a Horthy-rendszerrel való párhuzam, aztán a nácizmus meg a nyilaskereszt.
Én nem vagyok fideszes szavazó, náci meg mégannyira se. De az ilyen fődbuta, kendőzetlen, IQ70-es uszítás nem fog Juncker, Merkel és gazdáik karjaiba lökni, ahogy senki mást se a csimpánz IQ-ja felett, inkább kontraproduktív, az biztos.
Kár az ilyen színvonaltalan blogokba egy fillért is beletenni.

Leylandi 2018.08.24. 21:32:14

@czerka: külföldi barátaid is kitömik a libbant kődöknéző, keresztényellenes meg ökoterrorista egyesületeiteket, pedig nincs az országban össz. 1% támogatottságuk sem. Baloldali még csak-csak van, de neoliberális?!
És akkor mi van? Tömjék az ellenséget, vagy mit vártál? Ez vicc.

czerka 2018.08.25. 01:39:43

@Leylandi: külföldi barátaim? Kikről beszélsz? A legtöbb külföldi barátom ázsiai, Magyarországon sose járt a többségük, aki járt, az csak turistaként egy Bécs-Prága-Budapest körúton. Legfeljebb a budapesti taxismaffiát pénzelik, nem valami ökoterroristákat.

Az gondolom elkerülte a figyelmedet, hogy több egyházi vezető is Orbán rendszerével ellentétes álláspontot képvisel migráció, oktatás, agymosás, választási hecckampányok ügyében. Tehát Orbán nem a keresztény álláspontot követi, hanem egy olyan kliens egyházat vásárol meg magának állami pénzen, ami támogatja a rendszerét. Pont mint Kádár tette. Akkor is volt a rendszerbe belesimuló papság meg a megfenyegetett renitensek, akik valóban keresztények voltak.
Orbán nem keresztény. Ami még nem is lenne baj. De nem is jó ember.
Az ő érdeme is, hogy 2001 és 2011 között Magyarországon 74,37%-ról 54,19%-ra csökkent a keresztények aránya. A katolikus egyház 1,6 millió követőt vesztett ezen időszak alatt. Ez brutális pofáncsapás a katolikus háttérhatalomnak.
Az emberek átlátnak a propagandán. A rendszer szócsövei lehet, hogy anyagilag jól járnak, de követőik elolvadnak.

Leylandi 2018.08.25. 16:33:27

@czerka: najó, Horthyzzál egyet, aztán Hitlerezzél, meg mondd el, ha nem lesznek a magyarok neoliberálisok, az egyenlő a nácivá válással, és ma már nem Jézust kell imádni, hanem Clintonnét és Merkelt.
Ez az irányadó mantra nálatok.
Az más kérdés, hogy ezt szerencsére a magyarok pont úgy leszarják, ahogy a kötelező hittant is. A szélsőségekre ez a nép sose volt vevő úgy, mint a náci németek vagy a többi Ny-európai birka.
Ugorgyunk. Holnapra milyen házit kaptál? Clintonné megsimizett egy síró béna kisgyereket, és az újra járni kezdett? Orbán megérintett egy menekültet, és az kővé vált? Anyám... de utálhatod a munkádat:-( Jó, hát a szart is lapátolni kell valakinek.
süti beállítások módosítása