Blogadó

Egy 16 éves gondolatai a világról

Megtörni egy generációt

2019. június 26. 00:22 - Balint Szolga

Aki velem együtt rendszeresen követi a magyar közéletet, Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely független polgármestere egy nemrégi interjúban gyermeknevelési praktikáiról mesélt. Márki-Zay szerint a „gyermek nevelési célzású testi fenyítése” teljes mértékben rendben van, szerinte senki nem tartja be a magyar szabályozást és a kanadai sokkal jobb lenne, ami ennek nagyobb teret enged. Természetesen eloszlatta azon kételyeket, miszerint ő bántalmazná gyerekeit, elmondása szerint ő csak a „kézrecsapás” mellett foglalt állást.

MZP kijelentésével én nem teljesen értek egyet, bár szülő ugyan még nem vagyok viszont pontosan tudom hogy milyen az ha valakit nem testi erősszakkal nevelnek. A gond itt nem a kijelentéssel van, hanem az átlagember reakciójával! Az egyik ezzel foglalkozó cikk alatti kommentekben valaki azt írta, hogy: „Mindent meg kell tenni hogy a gyerek tökéletes legyen”, ami szerintem felveti a jelenlegi magyar társadalom egyik legnagyobb problémáját, a felnővő generációk folyamatos megtörését!

Sajnálatos módon nem kap ez a probléma akkora rivaldafényt mint amekkorát érdemelne, pedig minden ebből fakad. Ez egy olyan probléma, amiről nemcsak a mindenkori kormány, miniszterelnök, number one oligarcha tehet, itt a ludas maga a társadalom. Amikor valaki megfenyegeti otthon a gyerekét mert csak négyest hozott haza és nem ötöst, amikor a tanulás érdekében feladatja a gyerekkel a szociális életét, amikor csak akkor büszke a gyerekére mikor tökéletes, és az első hiba után mint egy reflexből veszi elő a nadrágszíjat, sajnálatos módon rengeteg ilyen ember lófrál köztünk nap mint nap, és közülük nagyok kevés ember nyeri el méltó büntetését.

Viszont a gond ennél összetettebb. A másik fő ludas az oktatási rendszer, ami azon kívül hogy megtanítja az alapokat, és rengeteg full random felesleges lexikai infót, kidob mint „érett” ember, miközben olyan fontos dolgokra, mint az ember alapvető jogai, vitakultúra, pénzügy (Ami azért eléggé elengedhetetlen a túléléshez) vagy akár csak egy csekk feladására nem tanítja meg! Tökéletes példa egyébként az oktatás módszeres pusztítására, amikor 1-2 héttel ezelőtt Semjén Zsolt beterjesztett egy köznevelési törvénymódosító javaslatot, amiben elvette volna az igazgatójelöltek véleményezését a diákönkormányzatoktól, a szülői munkaközösségektől és a tanároktól. A javaslat sorsáról jelenleg még nem döntöttek, viszont ez tökéletesen példázza azt, hogy az oktatásban lassan elfogy a szava a diákoknak és a tanároknak, és csakis a pártkáderek maradnak az egyedüli döntéshozók.

Egy következetes, demokratikus generáció felnövéséhez jelenleg ebben az országban jelenleg nincs esély. A gyűlölethadjárat, a fent említett szülők mentalitása, és az oktatási rendszer háromszögéből az következik, hogy az újdonsülten felcseperedőket nem fogja érdekelni sem a politika, sem az ország helyzete, hiszen beléjük van nevelve hogy meg kell hunyászkodni a felsőbb hatalom felett. Ahhoz hogy ezen lehessen változtatni, társadalmat kellene váltani nem kormányt, viszont addigis végre fontos problémának kéne ezt kezelni, egy olyan problémának amin nemcsak hogy lehet, kell is változtatni!

2 komment
Címkék: Publicisztika

A bejegyzés trackback címe:

https://blogado.blog.hu/api/trackback/id/tr3714912262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása