Blogadó

Egy 16 éves gondolatai a világról

Kereszténydemokratikus Könnygázparty

2018. december 13. 22:49 - Balint Szolga

Amikor ezt a cikket írom, ezekben az órákban is tart a tüntetés. Előfordulhat hogy a cikk megírása után is történnek megbotránkoztató dolgok, de én a jelenlegi állapotokról tudok beszámolni.

A Fidesz-KDNP szerdán megszavazta a "rabszolgatörvény" névre keresztelt, munkatörvénykönyv módosítást. Ez a kötelező túlórakeretet 400 órára növelte, természetesen csak ha a munkavállaló is beleegyezik. Ha esetleg nem egyezik bele, akkor ugye lehet menni, nem kötelező itt dolgozni rengeteg álláslehetőség van, és rengetegen állnak még sorban munkalehetőségért.

A törvény megszavazásánál elszabadult a cirkusz. Az ellenzék lezárta a pulpitust, hogy a házelnök nehogy megtudja nyitni az ülést demokratikusan, de természetesen felrúgva a játékszabályokat Kövér László csak megnyitotta az ülést, a saját helyéről és nem a pulpitusról. Amikor Latorcai János levezetőelnök akart a pulpitusra jutni, őt sem engedték fel, ezért ő is a saját helyéről vezette le az ülést.

Közben Tordai Bence streamelte amit a Fideszesek reagáltak az ellenzék váratlan akciójára, Orbán Viktort megpróbálták meginterjúvolni (Ha már úgy sem ad interjút semmilyen ellenzéki médiumnak.), egy kérdést sikerült is feltenni neki, amire válaszolt is, de utána kijelentette hogy itt törvényt alkotni kell és nem interjúvolni.

A szavazógépek képviselői kártya nélkül működtek, az ellenzéki képviselők tüntetőleg felemelték kártyájukat a szavazás közben, ezzel is jelezve hogy a szavazás törvénytelen, jogtalan, és gyomorforgató.

Természetesen ezt az emberek sem nézték tétlenül, azonnal tüntetések kezdődtek, és estére egy kisebb tömeg a Kossuth téren gyűlt össze. Próbáltak bejutni a parlamentbe, de kaptak könnygázt, megpróbálták felgyújtani a karácsonyfát (???????????) és akkor is kaptak könnygázt, aztán végül a tömeg nagy része megunta és hazament.

De mára egy újabb tüntetést hirdettek, ahol eddig volt minden. Könnygáz, gumibot, verekedés, dulakodás, a karácsonyfa még mindig nem gyulladt fel (Mi a baj azzal a szegény fával? :D ), de egy eléggé durva tüntetés kezd kibontakozóban lenni. Sajnálatos módon egyre inkább kezdenek eldurvulni a dolgok, véleményem szerint nem az a megoldás hogy nekitámadunk a rendőröknek, dobáljuk őket mindenféle pirotechnikai vagy egyéb eszközökkel, a békességben nagyobb az erő mint az agresszióban.

Sokan kiáltják 2006 megismétlését, de senki nem akarja valójában megismételni az akkori eseményeket. 2006-ban rendkívülien eldurvult a helyzet, és úgy gondolom hogy erre nincs szükség, hiába kiáltozza azt Gyurcsány Ferenc hogy az ellenállásban van az erő, az erő a békés tüntetésekben van, és nem azokban ahol megtámadják a rendőröket.

A szerdán elfogadott javaslatokról való véleményem az, hogy a munkatörvény engem még nem nagyon érint, de elképesztően pofátlannak tartom a 400 órányi kötelező túlórát. Mint utaltam rá, a Fideszesek nem dolgoztak még olyan helyen ahol a főnök az úr, nála koncentrálódik a hatalom, és ha nem egyezel bele a 400 órába, hát akkor holnap már nem is kell jönni.

Viszont rengeteg ember elfelejti a közigazgatási bíróságokról elfogadott javaslatot, amely így új fejezetet nyit a magyar igazságszolgáltatás történelmében. A közigazgatási bíróságok függnek az igazságminisztertől, ami a kormány korlátlan hatalmát jelenti a bírók fölött, szóval mostantól nyugodtan lehet Fideszes bírót kinevezni valami kényes ügyhöz.

Összefoglalva, Magyarországon a látszatdemokrácia már nem annyira látszat. Lassan ott tartunk, hogy már a látszatot sem akarják fenntartani, a szerdai parlamenti ülés ezt tökéletesen megmutatta. A demonstrációkkal alapvetően egyetértek, csak a rendőrök felesleges hergelésével nem értek egyet. Lehetséges hogy hippinek fogok hangzani, de szerintem nem az agresszió a megoldás.

 

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogado.blog.hu/api/trackback/id/tr5714439346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.12.14. 06:02:18

Ez van, a Soros Jugend tombol, s a könnygáz jó eszkös békés megfékezésére.

Éhesló 2018.12.14. 10:31:06

Nem értem mi a bánatotok.
Amikor elqró azonosító nélküli rendőrnek léátszó állatokat szabadított a tüntetőkre és szemeket lövetett ki, lakásokba lövetett könnygázgránátokat, cvéresre veretett embereket, köztük ogy. képviselőt is tapsikoltatok és a kedves eujrópaji barátaitok - komisszárostól - pedigf sunyinn kussoltak.
Alig várom, hogy pár sorossameszt véresre verjenek és a szemük is kifollyon, mint 2006 őszén.
A sünök ugyan azok.
Csak a kádárkolbász másik felén ti fetrengenétek.
süti beállítások módosítása