Blogadó

Egy 16 éves gondolatai a világról

Naplóanomália

2018. szeptember 27. 19:18 - Balint Szolga

Az új borzasztó e-naplóról

Egy találós kérdéssel kezdeném ezt a cikket. Mi az, amire milliárdokat szórnak el, és nem működik? Nos elképesztően sok dolog az országban, de én most ezek közül a KRÉTA nevezetű förmedvényre koncentrálnék. Idén kezdtem el a Gimnáziumot, és azonnal hozzám vágtak egy kis KRÉTÁT, és megtapasztalhattam hogy mi történik akkor, ha valamit kötelezően bevezetnek ebben az országban.

Kezdjük ott, hogy a KRÉTA egy haldokló csiga sebességével tölt be. De tényleg, viccen kívül mondom. Legalább 2-3 perc elmegy az órából azzal, hogy szerencsétlen tanár megpróbálja beírni az óráját, de kifagy, eltűnik, meghal, csinál az mindent csak azt nem amit kéne neki. Nem azt mondom, diákszemmel nem az az élet legnagyobb problémája ha 2-3 perc elmegy az órából, de akkor is, hosszútávon nagyon frusztráló. 

Ha a villámnál is gyorsabb sebesség nem volna elég, a rendszer néha úgy dönt hogy ő nem ír be jegyeket, ő most nem írja be az órát, ő most fogja magát és összeomlik. Volt hogy egy kedden beírt jegyemet csütörtökön kaptam meg! Egy másik órán pedig jegyet próbált volna szerencsétlen tanárom beírni, csak legalább kétszer kidobta a rendszer. 

És azt említettem hogy könnyeben feltörhető mint az online Nemzeti Konzultáció? Az azonosító a diákok azonosítója, a jelszó pedig a születési dátumuk! Adatvédelem a javából, mintha csak Lölő tervezte volna. 

Olyan érzést kelt ez a vacak, mintha egy NEPTUN-t próbáltak volna átírni, csak akik azt az amúgy egészen jó rendszert írták, felmondtak volna, és közmunkásokkal próbálták volna pótolni a kiesett embereket. Mert amellett még elmegy az ember, hogy a dizájnja undorító, átláthatatlan, rengeteg benne a felesleges adminisztráció, de amit ez a rendszer produkálni tud, az egyszerűen vérlázító!

Direkt hagytam utoljára a legidegesítőbb problémát. Egy barátom mesélte a történtet, náluk tavaly is volt ez a fércmű. A tanár mit sem sejtve beírta a hiányzókat, és elkezdte az órát. Nos utána derült ki, hogy az a kacat beírt mindenkit hiányzónak, így mindenki kapott egy cuki igazolatlan órát, amit persze végül kijavítottak, de akkor is! Könyörgöm, hány milliárdot öltek bele ebbe, és még mindig ilyeneket produkál. Több rejtett hibát tartalmaz mint egyes közbeszerzés kiírások! 

Összefoglalva, ameddig rendes krétából alig van az iskolákban, addig ugyanezzel a névvel létrehozott rendszer egy fércmű! Kifejezném, több milliárdot pumpáltak bele, és mi lett a végeredmény? Egy vacak, egy kacat, egy használhatatlan applikáció! 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogado.blog.hu/api/trackback/id/tr2114265251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.09.28. 22:41:36

Min csodálkoztok? Ebben a rendszerben a szervilizmus adja az előrejutás és gazdagodás lehetőségét.
süti beállítások módosítása