Blogadó

Egy 16 éves gondolatai a világról

Rogán Antal szeme mindenhova ellát

2018. október 31. 18:10 - Balint Szolga

A Rogán Antal által vezette tárca "hírportálok, blogok, a YouTube, a Twitter, a Facebook, és az orosz közösségi oldal, a Vkontakte felületein megjelent cikkeket, posztokat, bejegyzéseket figyeltet egy magáncéggel". 

Nem elrémisztő? Hadd kezdjek azzal, hogy remélem olvasod ezt Antal, ha igen akkor hogy vagy, milyen volt a napod a fényűzésben? Ha nem olvasod, akkor pedig szomorú vagyok, mert nem vagyok eléggé lipsi sorosbérenc ahhoz hogy megfigyeljenek.

Komolyra fordítva szót, valaki elmondhatná a Fideszeseknek hogy Orwell az 1984 című könyvet mint figyelmeztetés írta, és nem mint használati utasítás! Az volt az indok, amiért figyelni kezdtek ennyiféle közösségi felülete a következő:"Meg akarják akadályozni az álhíreket." Komolyan? Egy olyan kormány, amely álhírekkel lett megválasztva, az álhírek ellen harcol? 

Ironikus ez az egész, mert ebbe is bele lehet látni ezerféle dolgot. A kormány mindig is szeretett sajtókat behengerelni, vagy eltiporni, mint például a vidéki lapok, a Népszabadság, vagy a Magyar Nemzet, és most lehet hogy mi bloggerek jövünk. 

A 2018 szeptemberében aláírt szerződésben az áll, hogy "a Szolgáltatás e-mailen keresztül riasztást küld minden beállított kulcsszó vagy forrás alapján kiválasztott friss bejegyzésről.

Most biztos felmerülhet, hogy pontosak milyen kulcsszavakat állítottak be Rogánék. Van egy olyan érzésem, hogy sosem fogjuk megtudni. Az Átlátszó kezébe jutott dokumentum szerint elvileg ez júniustól-decemberig tartana, de csak szeptemberben írták alá a szerződést. 

Magyarországon nem ez az első eset természetesen, a Gyurcsány kormány idejében is könnyűkézzel tüntettek el blogokat, csak úgy mert miért ne, de könyörgöm, hát pont a Fidesz szidta akkor a Gyurcsányékat, most meg ők csinálják ugyan azt? Nem borzasztó ironikus? Akkor most pontosan melyik is az a bizonyos utódpárt? 

Mert még az internet előtti időkben, amikor még közel sem éltem, akkor még ügynökök voltak, akik jelentettek rólad, most pedig csak megfigyelik a blogodat és puff, már ügynököket sem kell tartani, elég az internet ereje hurrá. 

Összefoglalva, Rogán Antal és minisztériuma éppen a bloggerek ellen küzd, de reménytelenül. Minket bloggereket nem lehet megtörni, mert mi nem vagyunk se vidéki sajtó, se Népszabadság, se Magyar Nemzet. 

Szólj hozzá!
Címkék: Vélemény

A bejegyzés trackback címe:

https://blogado.blog.hu/api/trackback/id/tr9214328355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása