Blogadó

Egy 16 éves gondolatai a világról

Fiatalok az utcán

2018. november 21. 21:55 - Balint Szolga

Véleményem a CEU melletti tüntetésről

November 24-én ismét egy nagyobb tüntetés készül a CEU mellett, amely azt követeli a kormánytól hogy írja alá a megállapodást a CEU-val, szüntessen be minden felsőoktatási és kutatási cenzúrát és biztosítson minőségi, hozzáférhető, független és megfelelően finanszírozott oktatást és kutatási lehetőséget. A tüntetésre jelenleg 2100-an jeleztek vissza, és ez a szám még növekedhet szombatig.

Emlékeznek még a kedves olvasók, amikor az SZDSZ kijelentette hogy a politika helye nem az utcán van, hanem a parlamentben? Igen, az az SZDSZ amelyik a taxisblokádot szervezte, ami eléggé az utcán volt és nem a parlamentben. Azzal érvleni hogy tüntetni felesleges, semmi értelme, és hogy a politikának a parlamentben van a helye, egyszerűen butaság. A civil szervezetekben van akkora erő, amely akár kormányokat söpörhet el!

Visszakanyarodva, a CEU melletti tüntetésre, véleményem szerint támogatni kell a megmozdulást. Nagyon sokan szoktak arra panaszkodni, hogy ezek a mai fiatalok már nem képesek tenni az ügyért, csak otthon ülnek és nyomkodják a Facebookot meg chatelnek egymással! Nos, itt a bizonyíték hogy a fiatalok igenis megmozdulnak ha egy nemes ügyről van szó, ebben az esetben a CEU ügye.

A haldokló oktatási rendszerünkre drága kormányunknak sikerült rátennie még egy lapáttal, a Lex CEU üggyel, amely röviden arról szólt hogy minden eszközzel próbálták ellehetetleníteni a Soroshoz kötödő Central European University-t, azaz a CEU-t. A CEU 1 hónapot adott a kormánynak, hogy írják alá a CEU szerződést, de ezt a kormány elutasította.

A Lex CEU ügy olyan szinten felháborító, elszomorító, és kiábrándító hogy egyszerűen szavakkal le nem írható az a mértékű csalódottság, amit az ügy kirobbanása után tápláltam az általam amúgy sem szeretett hatalom felé. A CEU üldözése beletartozik a Fidesz napi tevékenységei közé lassan, a CEU-t pedig sikeresen állították be ellenségképnek, mert ugye külföldi és SOROS.

Igen, az a kormány veri a tamtamot egy külföldi egyetem miatt, amely most adott menedékjogot egy macedón bűnözőnek. Erős az a bizonyos kettős mérce, nem igaz? A képlethez hozzátartozik még hogy a CEU már tárggyal hogy a lehető leghamarabb elhagyhassa Magyarországot, hisz Szijjártó Péter kijelentette hogy nem fogják aláírni a CEU szerződést, mert szerintük az csak politikai blöff.

Egy egyetem, amely benne van Európa top 50 egyetemében, azért könyörög hogy maradhasson Magyarországon? Normális ez? Létezhet ilyen egy modern társadalomban? Szerintem sem! Összefoglalva a véleményemet csak annyit kérek mindenkitől, hogy aki szeretné hogy maradjon top 50-es egyetem kis hazánkban, menjen ki November 24.én tüntetni, hisz a politika helye az utcán van, és nem abban a korrupt parlamentben, amely jelenleg vezeti az országot! 

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogado.blog.hu/api/trackback/id/tr1514385924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

röf 2018.11.22. 14:34:51

Valami oka mégis csak van, hogy a CEU folyamatos fenyegetései ellenére folyamatosan itt marad.
Mint az Anyósom.... gyerekek, na én megyek. Nem halljátok? Már megyek. Halló... megyek....

morph on dear 2018.11.22. 15:27:03

"egy makedón bűnözőnek"

Még Nagy Sándor seregében szolgált?

hu.wikipedia.org/wiki/Maked%C3%B3nia

Balint Szolga 2018.11.22. 15:35:10

@morph on dear: Végül is a családfája vezethet odáig vissza, de természetesen macedón akart az lenni és nem makedón!

dunántúli gyerek 2018.11.22. 16:14:24

szerintem az ukran, macedon soros puccs es az azt koveto gazdasagi kaosz meggyozte a magyarokat ki melle kell allni

koala kóla 2018.11.22. 16:20:08

"A tüntetésre jelenleg 2100-an jeleztek vissza, és ez a szám még növekedhet szombatig."

Komoly. Ebbol a fele elmegy, annak a 20%-a magyar, Orban sirni fog.

Nagyorrú Barbi 2018.11.22. 16:42:00

A kis hülye "fiatalok", akik még semmit nem tettek le a társadalom asztalára, de követelőzni azt tudnak. Fingjuk sincs a szaros zsidó tetvedék soros gyuri bácsi üzelmeiről, de tüntiznek mellette. Elmehetne már végre soros gyurka az égbe...

torró 2018.11.22. 16:48:40

"A civil szervezetekben van akkora erő, ami kormányokat söpörhet el."
És jöhet a káosz utána! Mert az nekünk kurva jó! Határozottan kívánjuk! Csak az a baj, hogy utána a felbujtók eltűnnek mint teveszar a sivatagban! Nem akarom leírni, hogy mi a probléma a CEU -l. Tudja mindenki. És mégis jön a "hogy azé, csak énekeljük el a himnuszt!" A többi egyetem miért tud szabályosan működni?

Hajléktalanokat a CEUba! 2018.11.22. 16:53:21

Már megint elsöprik a kormányt. Ebben a hónapban már hányadszor is? Azért, mert egypár kölyköt rá tudnak venni arra, hogy elmenjenek "tüntetni", mert az tök jó buli, a kormány még nem fogja veszélyben érezni magát.

Egyébként ez az elsöprés-dolog mindig szöget üt a fejembe. Hogyan fog történni? Karhatalmilag elfoglalják a parlamentet? Börtönbe zárják a kormány tagjait? Behívják a németeket, meg az új ellenséget, Macron elvtársat? Vagy új választások kiírását kényszerítik ki? Na hiszen, azon az új választáson aztán piszok nagy kormányváltó hangulat szokott uralkodni. A sok forradalmár kispöcs még arra is lusta, hogy elmenjen szavazni.

Vajon mi a jó abban, hogy a törpe ellenzék hetente meghirdeti a kormány bukását? Időtöltésnek megteszi ez is? Merthogy semmi eredménye nincs, az fix.

kvadrillio 2018.11.22. 17:12:25

MAGYAR SZEGÉNY CSALÁDOK FAGYNAK MEG ÉVEK ÓTA A SAJÁT LAKÁSUKBAN, MERT NINCS PÉNZÜK TÜZELŐRE ! AZ ENSZ NEKIK IS ADHATNA " 500 EURÓVAL HAVONTA FELTÖLTÖTTMIGRÁNS KÁRTYÁT", HOGY ÉLETBEN TUDJANAK MARADNI !!!+ JAHHH...CSAKHOGY ŐK CSAK EMBERI FAJ....ÉS NEM A KIVÉTELEZETT ÚJ MIGRÁNS FAJHOZ TARTOZNAK UGYE... !

Jakab.gipsz 2018.11.22. 17:12:56

Szemünk fénye ifjúság, NE kompromittáljátok magatokat, a sátánfajzat Soros globalista=totalista, agyrémeivel, a "nyitott társadalom" teória a xx. század legnagyobb szélhámossága.

felső határ nincs 2018.11.22. 18:47:06

@Jakab.gipsz: Mindig az ifjusag hozott valtozasokat, 56ban is meg 89ben is, foleg ok mentek ki.

Persze a CEU miatt tuti nem fognak kimenni, csak akik oda jarnak (azokbol is csak a szigoruan CEUsok a KEE-sek nem). A fo ok: Becsben joval dragabb a diakelet, kajapiacigispangli bar a CEUra azert tobbnyire nem a csorok jarnak
süti beállítások módosítása