Blogadó

Egy 16 éves gondolatai a világról

Év végi bohózat

2018. december 30. 14:26 - Balint Szolga

Magyarországon a Fidesz-KDNP eljutott egy olyan szintre, hogy szinte már akármit mondhatnak és tehetnek, az nem baj hogy demokratikus-e vagy sem, hisz az óriási támogatottság miatt úgysem lesz következménye.
Nos kezdjük az elején. Először is a legviccesebb, Orbán Viktor levelet írt a Fidesz támogatóknak, hogy küldjenek pénzt és támogassák a Fidesz kampányát!

“A levél címzettjei a csatolt csekk segítségével pénzadománnyal járulhatnak hozzá a Fidesz európai parlamenti választási kampányához.”

Ez egy vicc, komolyan mondom ez egy vicc. Mészáros Lőrinc lett a leggazdagabb ember Magyarországon, aki Orbán Viktor személyes jóbarátja, és még van képük pénzt tarhálni a kampányra? De valljuk be, ennek is van pozitív oldala így legalább nem közpénzből fognak kampányolni, ahogy eddig csinálták. Pénzt kérni a választóktól szerintem a legundorítóbb dolog amit egy párt tehet, főleg hogyha kampányra kérik. Akkor még megérthető hogyha mondjuk egy ÁSZ büntetésről van szó, vagy mondjuk a szétégetett szánkók pótlásáról, de az hogy a kormánypárt pénzért kuncsorog a választóitól, szerintem szomorú!

És másodszor, mindenki kedvenc Lázár Jánosa, aki kijelentett hogy aki azt gondolja hogy ő megbukott, az buta és tehetségtelen. Azok után amit Hódmezővásárhelyen művelt Márki-Zay Péter független polgármesterrel, nyugodtan rá lehet mondani hogy megbukott hisz nem bírt rendes párbeszédet összehozni a polgármesterrel, ami leginkább az ő hibája volt. Tény, hogy Márki-Zayt támogatta az ellenzék, akkor valósult meg először igazán az ellenzéki összefogás, de ez akkor sem indok arra hogy ennyire elzárkózzon a párbeszédtől az adott választókerület képviselője!

És nem is beszélve arról, hogy a Hódmezővásárhelyi közgyűlés egy ideig teljesen döntésképtelen volt, mert a Fideszeseknek nem tetszett hogy Márki Zay lett a polgármester, és nem a szétreklámozott Fideszes jelölt.

De itt még nincs vége, Orbán a várba költözött. Nos, ezt Rákosi Mátyás sem akarta, nem merte megtenni! Szó szerint, az ország miniszterelnöke a várban él, mint egy király nem? A királyok szoktak várban élni, meg a magyar miniszterelnökök. Fura! Ráadásul még Nagy Imre szobrát is sikerült elvinni, hogy egy újabb Horty-korszakos emlékművet rekonstruáljanak, és visszaállítsák az 1944 előtti időket.

Összességében, ami jelenleg folyik itthon az felér egy kabaréval. Nagyon bízok abban, hogy a szakszervezetek által szervezett sztrájkok, és a közös ellenség tüntetései látható változást hoznak, és sikerül a Fideszt legalább a földre visszahozni, mert eléggé el vannak szállva maguktól.

29 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogado.blog.hu/api/trackback/id/tr7714523306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fideszes Bróker kormány 2018.12.30. 23:17:35

Orbán új szintre emelte a birka híveinek a nyilvánosság előtti szopatását. Míg eddig csak nyíltan lopta ki a pénzt a zsebükből a költségvetés, közbeszerzés címszó alatt, addig most már nyilvános sarcolást hajt végre azon kétmillió agyhalott seggnyalóján.

A fideszes kriptohívő meg már mekkora dilemmában van: mert fizetni ugye nem akar, mert fasza dolog a statisztika, csak az éppen az ő pénztáráján nem látszik meg se a Jobban teljesítés, se a reálbéremelekedés. Különösen a hónap vége felé.

Viszont ha nem fizet, vagy keveset fizet, akkor tudja, hogy a Kubatov lista kimtutatja hogy ő libsi és bármikor számolhat Orbán meg a helyi Fidesz megtorlásával.

Jaj de sajnálom a szerencsétlen fideszes barmokat, még a végén betegre fogják gyötörni magukat hogy mitévők legyenek.

2018.12.31. 00:06:41

"így legalább nem közpénzből fognak kampányolni, ahogy eddig csinálták."
Khm.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2018.12.31. 02:43:09

"Magyarországon a Fidesz-KDNP eljutott egy olyan szintre, hogy szinte már akármit mondhatnak és tehetnek"

1. akármit mondani (hazudni) eddig is lehetett, ám
2. akármit/bármit tenni (következmények nélkül) az előző években, évtizedekben nem lehetett, de itt történt egy lényegi változás: az idei választások óta úgy tűnik, hogy bármit megtehet O1G és az ő államgépezete.

A 2. pont pontosan azt jelenti, hogy immár megszűnt a demokrácia, helyette maradt a puszta erő, az önkény, azaz az a diktatúra, látszatdemokratikus keretek közt; - kötözködőknek pontosítok: autokrácia van, (másképp hibrid rendszer), 2 lényeges érv van erre:

i, - idén bebizonyosodott, hogy immár nem lehet leváltani a rezsimet, az állampártot (O1G-t),
ii, - túl vagyunk a jogon (azaz magyarszág már nem jogállam), és ha nincs jog, akkor per definicionem nem marad más, csak az önkény (a zsarnokság, - a zsarnok, ha úgy tartja kedve/kénye akkor kegyet gyakorol, ha nem, akkor nem, a jog már nem szűkítheti a mozgásterét [vö.: történelem: még az alkotmányos királyok kezét is kötötte a jog, nem tehettek meg bármit... - ld.: "ARANYBULLA"] )

[ "túl vagyunk a jogon" ld.: index.hu/belfold/2018/12/18/rendorseg_intezkedes_mtva/ ]

Bkkzol 2018.12.31. 03:13:13

Tragikomédia ami mind a két oldalon zajlik. A kormány erőből kormányoz, sokszor nem egyeztetnek előre senkivel fontos ügyekben se. Az ellenzék erőből tart be mindenben. Szívesen jeleni fel hazáját és a megválasztott kormányt minden lehetséges nemzetközi fórumon csak azért, hogy nyilvánosság előtt pózolhasson egy kicsit. Az év végi asszonykórus, ajtónak nekiszaladás... háton pörgős magánszámok meg a siralmas kategóriába tartoznak a "kurva ütős vágóképről" nem is beszélve.
A közmédia befolyásolása bevett gyakorlat mindenütt. A német, svéd médiákban is ki van adva, hogy nem lehet a bűnelkövetők hovatartozását közölni ha ugyan egyáltalán tájékoztatnak az eseményekről.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2018.12.31. 04:15:45

Önkéntelenül is az jut eszembe, hogy önkénytelenül jobb lenne. :-)

n3spr3ss0 2018.12.31. 05:45:03

@Bkkzol: Nem a hazáját, hanem a fasiszta kormányt és tagjait. Nagy a különbség. Akkor is ajvékoltál, mikor Orbán Brüsszelben követelte az uniós támogatások leállítását?

Bkkzol 2018.12.31. 06:06:25

@n3spr3ss0: Erősen eltúlzott a "fasiszta kormány" jelző. Ha az lenne akkor ez a sok bohóc nem is lenne porondon.
Igen akkor is "ajvékoltam" amikor Orbán kérte és nagyon nem értettem egyet a 2006-os gyújtogatásokkal, műsorozással úgy mint a mostanival se. Nagyon gusztustalan amikor "hirtelen felindultságból" indul valaki neki a városnak molotov koktéllal vagy/és füstbombákkal teszik "hangulatossá" a "tüntit" az unatkozó hülye gyerekek.
2006-ban és 20118-ban is egy megvezetett "tömeget" látunk. Mindegyik a saját kis kicsinyes érdekeit próbálja minél hangosabban megmutatni.

MACISAJT1 2018.12.31. 06:35:05

"és a közös ellenség tüntetései l"

Ilyen elszólások láttán Freud is hempereg a röhögéstől..:P

Amúgy meg a pénzgyűjtésről. Nos, az csupán másod- vagy harmadsorban szolgálja azt hogy tényleges pénz gyűljön össze a kampányra. Hanem ilyenkor a szavazókhoz, hívekhez írt levél a kampányra aktivizálja őket, eszükbe juttatja a következő( EP) választásra, teszteli elkötelezettségüket.

Ellenkező előjellel , az ellenzékiek részéről ugyanezt szolgálja az amúgy még nem is létező " európai ügyészség" melletti aláírásgyűjtés.

MACISAJT1 2018.12.31. 06:46:33

@Bkkzol:

Ezt/ezeket is a túlóratörvény bosszantja, mi?
444.hu/2018/12/22/a-felmeztelen-o1g-lany-a-penteki-tuntetesrol-nem-akarok-olyan-orszagban-elni-ahol-egy-ilyen-akcio-megbotrankoztatja-az-embereket

vagy ezt:_
index.hu/belfold/2018/12/19/parlament_tuntetes_orizet_ceu_diak_rendor_eroszak/

Ugyan kérem. Még ezt is Popovicstól vették, aki Belgrádban használta:
444.hu/2018/09/18/orban-kepet-viselo-hordok-pufolesevel-buktatna-meg-a-kormanyt-gyurcsany-ferenc

És akkor még nem beszéltem a "megverésekről", a "fizikai erőszakról", az ajtóra felkenődött kunhalmiról, bangóné "kurva erős" lefekvéséiről, tamás gáspárról, vadai ágnesről, a gyurcsanyista donáth lányáról aki ma momentum alelnök mert "van mááásik", egészen a váccpaverekig, a nem tetszik a rendszer, a gyulyásmártonokról ...

Kijev, Belgrád , Kairó a minta. És Alinsky meg Srgya Popovics az instruktor.

Bkkzol 2018.12.31. 06:57:24

@MACISAJT1: Pont ezt mondom én is! Hagyjuk már a bohóckodást a "rabszolgatörvény" miatt! A "hatalmas nagy" tüntetés miatt azért volt másnap kenyér a boltokban. Annyit tudnak a napi életről, hogy a kenyér a kosárban az egyéb élelem a hűtőben. Hogy miként kerül oda????

Bkkzol 2018.12.31. 07:01:55

Valaki látott már ilyen adománygyűjtő levelet??? Mielőtt nagy okfejtésekbe kezdünk.

Ki? Mit ír? Kiknek? Nem tetszik, nem válaszolsz, nem küldesz pénzt.
Ennyi.

várom a levelet 2018.12.31. 08:45:03

meg a csekket! talán előbb próbálkozzanak a pereputtynál.

exterminador 2018.12.31. 08:57:15

@fideszes Bróker kormány: nem akar fizetni? Ebben tévedsz. Nekem van rokonom, aki már alig várja a lehetőséget. Sőt, már az első körben is tejelt.

megamedve 2018.12.31. 09:02:12

Nemsokára bővülni fog a jelkép:
O1GG

gennyes geci

inteligencs elenzeki 2018.12.31. 09:17:21

Az év vége nagy bohózatát az ellenzék adta, maradjunk annyiban.
Új korszakot nyitottak a komédia műfajában.
Méltán a legnézettebb produkció a TV székházas. :))))))
Még még még. :))))

2018.12.31. 09:26:22

@Bkkzol:

"Az ellenzék erőből tart be mindenben. Szívesen jeleni fel hazáját és a megválasztott kormányt minden lehetséges nemzetközi fórumon csak azért, hogy nyilvánosság előtt pózolhasson egy kicsit. Az év végi asszonykórus, ajtónak nekiszaladás... háton pörgős magánszámok meg a siralmas kategóriába tartoznak a "kurva ütős vágóképről" nem is beszélve."

Egy kicsit szellős az emlékezőtehetséged öcsi.

2003. év Strasbourg
"Ezermilliárdos uniós támogatási forrásoktól fosztaná meg Magyarországot Orbán Viktor, legalábbis ezt szorgalmazta Strasbourgban néppárti képviselők előtt. Arról megfeledkezett, hogy a támogatásokat nem az általa hazugnak titulált kormány, hanem térségi fejlesztések, vállalkozások, önkormányzatok, civilszervezetek kapják utólagos kifizetés, és igen szigorú ellenőrzés mellett. Az MSZP szerint Orbán egy nap alatt tönkretette a magyar EP-képviselők kétéves munkáját. A Fidesz magyarázatot ígért elnöke kijelentéseire."

2003. év Lisszabon
"A rendőrségre a pártpolitika gyakorol befolyást, az állampolgárok gyülekezési jogát korlátozzák, az ellenzékieket megfélemlítik és eltávolítják őket az állami szférából. Egyebek mellett ezek a vádak is szerepelnek abban a nyilatkozatban, amelyet Orbán Viktor volt miniszterelnök kezdeményezésére fogadtak el a Nemzetközi Demokratikus Centrum vezetőségi ülésén. A legutóbbi parlamenti választások óta jelentősen romlott Magyarországon a polgári és politikai szabadságjogok helyzete - állapította meg az a nyilatkozat, amelyet Orbán Viktor kezdeményezésére fogadtak el Lisszabonban a Nemzetközi Demokratikus Centrum (IDC) vezetőségi ülésén.

A nyilatkozat szövege tartalmazza: a rendőrségre a pártpolitika gyakorol befolyást, a politikai viták a bíróságon folytatódnak, az állampolgárok gyülekezési jogát korlátozzák, az ellenzékieket megfélemlítik és eltávolítják őket az állami szférából, a kormányt bírálók ellen "hazaárulás "vádjával pert indítanak, a polgári sajtót ellehetetlenítik."

szepipiktor 2018.12.31. 09:52:58

Döbbenetes a "demokratikus" ellenzék szenvedése...
Mert gyujcsányék nem "loptak, csaltak, hazudtak"?
Az OK volt, hiszen a "mi" bűnözőink jó bűnözők!
.
A másik, ez a pénzgyűjtés rámutat a szerző totál tájékozatlanságára, hogy alap gyűlölet, rettegés, tehetetlenség fűti csupán.
.
Ugye mit tesz a fidesz az ellenzékkel? Ráküldi az ellenőröket és a tiltott pártfinanszírozás miatt.
Mit tesz a fidesz? kamu támogatást kér.
És ha követelik az ő ellenőrzésüket is, ők lobogtathatják, a nép adta a pénzt!
Soha nem tudhatjuk meg a valóságot, ahogy a különböző levelezgetésekről sem, mert az ellenőrök az ő ellenőreik, gond nélkül mondják: megvizsgáltuk, rendben van!
Ha a mészárosok dobják össze, az illegális pártfinanszírozás.
.
Ha politikai blogot írsz, megrendelésre az index címlapjára, legalább az alapokkal legyél már tisztában!
.
A sírás-rívást meg nem értem... Itt violtak a választások. Lehetett volna tenni ez ellen. Lépett az ellenzék? Nem! Egymás kente be szarral, a tömegek meg legyintenek, köpnek és elfordulnak tőlük.
Hiteles politizálás, hiteles emberek, valódi programok!
A magyar társadalom érdeke szerint, nem az internacionalista bolsevik elvek miatt.
A hátam közepére nem kívánok olyan politikusokat, akik tagadják a nemzetállamiságot, a magyar alapokat, akik Arany, Jókai helyett amazonról rendelhető ismeretleneket akarnak az oktatásba, akik az alaptudást akarják lecserélni ostobaságokra, akik a klasszikus családmodellt, emberi evolúciós alapokat tagadva a szektás dolgokat tekintik elsődlegesnek.
Majd csodálkoznak, hogy már csak pár százalék a támogatottságuk, az emberek egységesen fordulnak el tőlük, de ők kamu flasmobokat csinálnak a tévénél, olyan arcokkal mutatkoznak, akik a hiteltelenség alapmértékei lehetnének.
És az index blog.hu-ján meg napi posztok sokasága hazudja az ellenkezőjét.

Bkkzol 2018.12.31. 10:00:54

A nyilatkozat szövege tartalmazza: a rendőrségre a pártpolitika gyakorol befolyást, a politikai viták a bíróságon folytatódnak, az állampolgárok gyülekezési jogát korlátozzák, az ellenzékieket megfélemlítik és eltávolítják őket az állami szférából, a kormányt bírálók ellen "hazaárulás "vádjával pert indítanak, a polgári sajtót ellehetetlenítik."

Kezdjük ott, hogy ezt kik írták? A gyülekezési jog sehol a világon nem jelent korlátlan szabadságot a megmozdulásokra.
Kis a franc félemlíti meg az ellenzéket? Egymást nyírják maguktól.
A hazaárlás vádja valóban rezeg, bár szegény gyenge elméjű Niedermüller kezdi kimeríteni. Remélhetőleg gondos orvosi kezelésben részesül.
Ki lehetetleníti el a polgári sajtót? Beszéljetek Gyuri bá-val vagy vagy Ungár Petikével, hogy fektessenek be többet.

Hamihami 2018.12.31. 12:30:02

Nem vagyok marketinges, de ez sima pszichologia: ha te is a zsebedbe nyulsz es atadsz 1-2 forintot, akkor sokkal jobban magadenak erzed majd az eredmenyt. Sirsz ha bukta, nevetsz, ha gyozelem. Ez csak egy ujabb megmutatkozasa annak, hogy a fidesz csak a sajat valasztoira koncentral, azt probalja egyben tartani, kialakitani vagy melyiteni az erzelmi kotodest. Hogy valaki 1 mrd-t kuld vagy 10 fillert, az masodlagos, nekik ott az egesz allamkincstar es orban teljes vagyona (na nem az a fel lada meg fel lakas, ami a vagyonnyilatkozataba van).

Hamihami 2018.12.31. 12:43:34

@Bkkzol: az ellenzeki partok gondolom nyalcsorgatva neztek a belgradi tuntetest. Nalunk egyelore meg nem tart ott a helyzet, viszont nagyon remelem, hogy ami elindult most ev vegen (a bangonek meg hasonlok kipenderitesevel), az ki fog teljesedni. Bar kisebb eselye van annak, hogy nem, de azert en bizok a fiatalokban. Az ido nekik dolgozik. A vilag valtozik, 150 eve irt muvek erdekesek lehetnek meg szepek, mint a gorog dramak, viszont nagyon tavol allnak a mai gyerekek vilagatol es erdeklodesetol. Tanithatnank technika oran, hogyan kell pattintott koszerszamot csinalni, ami erdekes, de kicsit meghaladta mar az ido. Mondhatjuk, hogy magyar nemzet meg idegenek, de amikor a gyerek a valo vilagban a nemzetkoziesedest tapasztalja, nemigen fogja erteni, hogy mit is akarunk.
Egy hete szuletett a fiam, akinel felmerult a kerdest, hogy a 3 lehetseges allampolgarsag kozul melyiket vegye fel. 4-5 ev mulva alapbol 3 nyelven fog beszelni es 3 kulturabol lesznek benyomasai. Na neki magyarazza el majd valaki, hogy vedjuk meg, meg allitsuk meg, meg feketek es arabok.... Nagyra nyilt szemekkel fog bamulni, hogy mirol tetszik beszelni. A tortenethez tartozik, hogy magyar allampolgar lett.

Bkkzol 2018.12.31. 12:48:07

@Hamihami: ne gondolkodj! Legyen afán állampolgár és tanítson gender szakon a kabuli egyetemen. mindenki boldogságára!

Hamihami 2018.12.31. 12:58:16

@Bkkzol: koszonjuk emese. Ha azonban vegigolvasod a komentem, nem irsz majd ra baromsagot. Olvasasertes, tudod, tanitjak regota.

Bkkzol 2018.12.31. 13:09:36

látom, magyar állampolgár lett... de azért tanuljon arabul , mint a svéed krmány képviselője ajánlotta... mert azt beszélik a legtöbben a svéden kívül...11 évesen kapsz egy kis pénzt érte....

Hamihami 2018.12.31. 13:26:44

@Bkkzol: kinai lesz az egyik anyanyelve, melle az arab nem rossz otlet. Viszont neked, akinek ennyire beakadt az a gender szak (jol hangzik, maris egyel tobb angol szot tudsz), nem fogom tulmagyarazni.

yourmomtits 2018.12.31. 14:26:50

@Hamihami: grat a gyermekhez, sok boldogságot!!!

Hamihami 2018.12.31. 15:21:42

@yourmomtits: koszi, igy az ismeretlenbol is!

Éhesló 2019.01.01. 12:13:50

Ne legyél irigy.
Van akinek vannak támogatói, akiktől koldulhat.
Tudod, mint a soros gründolta szarok sora a mércétől a hvg-ig.
Van akinek pedig nem pártízezer tamogatója van, hanem két-hárommilió, mint orbánnak.

Dolgozzatok, politizáljatok többet, jobban, ügyesebben!
Vagy ne.
De ne legyetek ennyire szánalmasak!
süti beállítások módosítása