Blogadó

Egy 16 éves gondolatai a világról

Miért nem lehetséges a kormányváltás Magyarországon?

2018. június 10. 21:27 - Balint Szolga

Egy 15 éves szemszögéből

Az idén áprilisban tartott választásokon a FIDESZ-KDNP ismét kétharmaddal került kormányra, így 2015 óta először lett ismét kétharmados többsége a kormánypártnak. Ez a Fidesz 3.győzelme sorozatban, és úgy gondolom az ellenzék mostani veresége jelzésértékű. Magyarországon lehetetlen jelenleg a kormányváltás! 

Az első ok, az a gyenge ellenzék. Az ellenzéki pártok 8 éve csak a túlélésre játszanak, és egyiküknek sem igazán célja a kormányváltás, csak szeretnének bent maradni a parlamentben. Idén egy koordináltabb összefogással sokkal virágzóbb eredményt tudott volna összehozni az ellenzék, amely megakadályozta volna a kétharmadot, de ehelyett önös érdekükre tekintettel inkább egymással kezdtek harcolni, ami a csúfos vereséghez vezetett.

A második ok, a választási rendszer. A kétfordulós választás eltörlése, az egyéni választókerületekkel való trükközés, a rossz támogatási rendszer miatt elszabaduló kamupártok mind mind a Fidesz kezére játszottak. Sokan a választási eredményt látva csalást kiáltottak, de azon kívül hogy rengeteg emberi mulasztás jellemezte a választást, csalás nem történt.

A harmadik ok, a gyűlöletkampány. A bevándorlókkal való folyamatos ijesztgetés, Soros György teljes lejáratása, az Európai Unió porba tiprása, vidéken működött, sőt a fővárosban is néhány helyen. Orbán Viktor és pártja nagyon elfelejtette hogy kinek a pénzéből mehettek a Fideszesek egyetemre.

A negyedik ok, a média kisajátítása. És itt most nem az online média felületekről beszélek, hanem a vidéki lapokról, amelyből szinte mindegyik Fidesz közeli kézben van. Volt példa arra, hogy 11 különböző vidéki lap címlapján volt ugyan az a Fidesz uszító szöveg. 

Az ötödik, és egyben utolsó ok, Orbán Viktor személyi kultusza. Sosem gondoltam volna hogy ezt le fogom írni, de Orbán az új Kádár. Az emberek már nem kormányprogramra, vagy magára a Fidesz-re szavaznak, hanem Orbán Viktorra, és ez jelzés értékű!

Összefoglalván, Magyarországon ilyen gyenge ellenzékkel lehetetlen a kormányváltás. A Nemzeti Együttműködés Rendszere dübörög tovább, és ameddig nem lesz kihívója a Fidesz-nek, Orbán nyugodtan tervezhet akár 2042-re is.

Szólj hozzá!
Címkék: Vélemény

A bejegyzés trackback címe:

https://blogado.blog.hu/api/trackback/id/tr5314039560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása